გაუხსნელი და სათანადოდ შენახული შავი შოკოლადის შენახვის ვადა დაახლოებით ორი წელია.
მისი რძიანი და თეთრი ნაირსახეობები საკვებად ვარგისიანია გახსნიდან ერთი წლის ან დაახლოებით ექვსი თვის განმავლობაში. რაც უფრო ნაკლები შაქარი და ზეთია შოკოლადში, მით უკეთესია მისი ხარისხი.
აღსანიშნავია, რომ ინგრედიენტების სტაბილური ბაზა შოკოლადის შენახვის ვადას ძალიან ახანგრძლივებს. თუნდაც მასზე ფენა ან თეთრი მტვერი იყოს, თუ მას შოკოლადის სუნი აქვს და უცხო არომატი არ აქვს, შეიძლება მიირთვათ და გამოიყენოთ გამოცხობისას.
მიუხედავად იმისა, რომ ხანდახან შოკოლადზე თეთრი ნადები ჩნდება, ეს არ არის ობი და არ აისახება შოკოლადის გემოზე. ეს გარკვეულწილად აფუჭებს პროდუქტის გარეგნობას, მაგრამ არ არის იმის ნიშანი, რომ ტკბილეული გაფუჭდა.
როგორ შეინახოთ შოკოლადი
რეკომენდებულია შოკოლადის შენახვა გრილ, მშრალ და ბნელ გარემოში. თუმცა მაცივარში შენახვას არ გირჩევთ. ამან შეიძლება გამოიწვიოს არასასურველი ტენიანობა ფილებზე. ეს ვარიანტი მისაღებია, თუ ცხოვრობთ თბილ ან ნოტიო კლიმატში. თუმცა, ამ შემთხვევაშიც, სანამ შოკოლადს მიირთმევთ, უნდა გააცხელოთ ოთახის ტემპერატურამდე.
თუ ეს პროდუქტი სწორად არის შენახული, მისი გადაყრის მიზეზი არ არის. კარგი შავი შოკოლადის შენახვის ვადა ორი წელი ან მეტია, თუ ის არ არის გახსნილი.
მასალის გამოყენების პირობები