ჩიას თესლის სარგებლიანობაზე უკვე ბევრგან საუბრობენ, ყველა აღნიშავს იმ ფაქტს, რომ ჩია ერთ-ერთი ყველაზე ჯანსაღი პროდუქტია და გამოირჩევა ბევრი სასარგებლო თვისებით, მაგრამ საინტერესოა რა თვისებებს გულისხმობენ ამ დროს ამ სიტყვების ავტორები…
ჩიას თესლები – წარმოადგენს ანტიოქსიდანტების შესანიშნავ წყაროს, აქ მათი კონცენტრაცია უფრო მეტია, ვიდრე მოცვში და მაყვალში. ნატურალური ანტიოქსიდანტები, რომლებსაც შეიცავენ ჩიას თესლები,წარმატებულად აფერეხებენ ორგანიზმის უჯრედების დაბერებას და დაზიანებებს, და, შესაბამისად, დაავადებების წარმოშობას.
რაც შეეხება რეცეპტს:
რძეს დაუმატეთ ვანილი, ჩია და კარგად აურიეთ.
მოათავსეთ მაცივარში 20 წთ. ამასობაში გაყინული ატამი დააბლენდერეთ კარგად.
ატამს დაუმატეთ წყალი გემოვნებით, რომ მასა შეიკრას და ერთიანი გახდეს. სასურველ ჭურჭელში მოათავსეთ ატამი და შემდეგ ჩიას მასა.
გააფორმეთ ატმის ნაჭრებით გემოვნებით.
გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები