მიირთვით მაღალი ცილოვანი კვებას ჯანსაღი ცხიმებით ავოკადოსგან. ტუნას და ქინოას დამატებით კი ცილის ნამდვილ საბადოს მიიღებთ. ეს არის შესანიშნავი სალათი, რომელიც გამოგაცოცხლებთ დილის ვარჯიშის შემდეგ.
- 100 გრ ქინოა
- 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 1 ლიმონის წვენი
- ½ ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
- 120 გრამი ტუნა, გამოწურული
- 1 ავოკადო, გაფცქვნილი და კუბებად დაჭრილი
- 200 გრ პომიდორი ჩერი, განახევრებული
- 50 გრ ფეტა, დაჭრილი
- 50 გრ ისპანახი
- 2 ს/კ შერეული თესლი, მოხალული
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
გარეცხეთ ქინოა ცივი წყლის ქვეშ. მოათავსეთ ქვაბში, დაუმატეთ წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეამცირეთ ცეცხლი და ხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში, სანამ მარცვლები არ გადიდდგება. გადაწურეთ, შემდეგ გადაიტანეთ თასში, რომ ოდნავ გაცივდეს.
ნაბიჯი 2
ამასობაში, ქილაში შეურიეთ ზეთი, ლიმონის წვენი და ძმარი სანელებლებით.
ნაბიჯი 3
როგორც კი ქინოა გაცივდება, შეურიეთ დრესინგი და ყველა დარჩენილი ინგრედიენტ. გაყავით თეფშებსა ან ლანჩის ყუთებზე.
მკვებავი ერთეული ერთ პორციაზე:
კკალ |
663 |
|
ცხიმი |
44 გრ |
|
გაჯერება |
10 გრ |
|
ნახშირწყლები |
34 გრ |
|
შაქრები |
7 გრ |
|
ბოჭკოვანი |
8 გრ |
|
ცილა |
28 გრ |
|
დაბალი |
მარილი |
1.1 გ. რ |
#drpkhakadze#გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით
ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim