ტაფაზე შემწვარი ტკბილი ცომის ბლითები, რომელიც ყოველთვის და ყველას გამოსდის.

0
104
#post_seo_title

დამეთანხმებით, რომ სახლში მომზადებულ ბლითებს ნაყიდი ვერ შეედრება. ამ რეცეპტით გამოდის პატარა ზომის გემრიელი და ნოყიერი ბლითები, რომლებიც იწვება ტაფაზე.

ზეთში შემწვარი ბლითების რეცეპტი მსოფლიოს თითქმის ყველა ქვეყნის სამზარეულოშია, საფრანგეთში მას ტკბილი კასტანიოლები ეწოდება, რომელსაც სეზამის მარცვლებს აყრიან, უზბეკურად – მარილიანი ბოგირსაკი და სოუსთან ერთად მიირთმევენ. ამ რეცეპტით ბლითები ტკბილია, რომელსაც გემრიელად მიირთმევთ ჩაისთან ერთად.

ტკბილი ბლითები შესქელებული რძით

ინგრედიენტები

 

ტაფაზე შემწვარი ტკბილი ცომის ბლითები, რომელიც ყოველთვის და ყველას გამოსდის. | შენი სუფრა

ხორბლის ფქვილი 500 გ

შესქელებული რძე 400 მლ

მარილი გემოვნებით

კვერცხი 2 ც.

სოდა 0.25 ჩ/კ.

მზესუმზირის ზეთი 150 მლ.

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან და სოდასთან ერთად, დაამატეთ შესქ. რძე და კვლავ ათქვიფეთ. თანდათან დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გააკეთეთ კაკლისოდენა ბურთები. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და შეწვით ბლითები.

მიირთვით ცხელი, ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრი. დრო იკარგება ბურთების ფორმირებაში, იწვება ძალიან სწრაფად. შეგიძლიათ დაუმატოთ ცომს ცოტა ხაჭო, თუ გსურთ, რომ უფრო ნოყიერი გამოვიდეს. შეინახეთ რეცეპტი, დარწმუნებული ვარ გამოგადგებათ.

READ  იმის მიუხედავად, რომ ენა არც ისე ბევრს მოსწონს ის მაინც ერთ-ერთი საუკეთესო დელიკატესია. მისგან მომზადებული კერძები რომ კარგი გამოვიდეს რეცეპტიც კარგი უნდა იყოს. ჩვენ კი სწორედ ასეთ რეცეპტს გთავაზობთ. აიღეთ საქონლის ენა და მოამზადეთ ამ რეცეპტით. ის აუცილებლად ყველას მოეწონება.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ