სწრაფი გარნირი ხორცის, ფრინველისა და თევზისთვის.

0
82
#post_seo_title

მოთუშული ჭარხალი

 

ჭარხალი ნამდვილად უნიკალური ბოსტნეულია, რომელსაც სხვა ვერაფრით ვერ ჩაანაცვლებთ. თუ 2 კვირის განმავლობაში დღეში მინიმუმ 50 მლ ჭარხლის წვენს ან დაახლოებით 100 გრ მოხარშულ ჭარხალს შეჭამთ, ჰემოგლობინის დონეს მნიშვნელოვნად გაზრდით. ამასთან, ასე წონაში დაკლებასაც შეძლებთ.  სასარგებლო ნივთიერებები თერმული დამუშავების დროს არ ირღვევა და ხანგრძლივი შენახვის დროს არ იკარგება.

სწორედ, რომ მოხარშული ჭარხლის დახმარებით შეგიძლიათ უამრავი კერძი მოამზადოთ: ვინეგრეტი, სხვადასხვა წასახემსებელი, პაშტეტი, ბოსტნეულის ხიზილალა. რა თქმა უნდა, ყველაზე მარტივ ვარიანტს სხვადასხვა სალათის მომზადება წარმოადგენს. ასეთი სალათები ძალიან გემრიელია და ღამით შეგიძლიათ ორმაგი პორცია მიირთვათ, რადგან 100 გრ ჭარხალი მხოლოდ 43 კალორიას შეიცავს.

ინგრედიენტები

ჭარხალი 500 გრ

ხახვი 180 გრ

არაჟანი 150 გრ

ნიორი 1 კბილი

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი)

მომზადება

 

ჭარხალი გაასუფთავეთ და დაჭერით ჯერ წრეებად, შემდეგ კი კუბიკებად. ხახვიც გაასუფთავეთ და დაჭერით.

სწრაფი გარნირი ხორცის, ფრინველისა და თევზისთვის. | შენი სუფრა

ხახვი შეწვით ზეთში ტაფაში გამჭვირვალედ და დაამატეთ მას ჭარხალი. შეწვით დაბალ ცეცხლზე, თან ურიეთ 10 წუთის განმავლობაში.

სწრაფი გარნირი ხორცის, ფრინველისა და თევზისთვის. | შენი სუფრა

ჭარხალს დაუმატეთ არაჟანი, დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და პილპილი, კარგად აურიეთ და გააჩერეთ სახურავის ქვეშ. ამას დაახლოებით 20 წუთი დასჭირდება. მიირთვით მწვანილით მორთული კერძი.

სწრაფი გარნირი ხორცის, ფრინველისა და თევზისთვის. | შენი სუფრა

 

ჭარხალი არაჟანში არის ფაფის საუკეთესო თანხლები კერძი. იგი ასევე შეიძლება გახდეს წითელი ხორცის, ფრინველისა და თევზის კერძების აკომპანიმენტიც კი. სცადეთ მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით.

READ  მის დანახვაზე ნუ გაგიკვირდებათ ახლობლების რეაქცია, “ჩიტის რძე” ნამდვილად იმსახურებს კომპლიმენტებს!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ