ინგრედიენტები:
- 1¼ ჭიქა დაკონსერვებული გოგრა
- 3 სტაფილო, გახეხილი
- 2 სკუპი ცილის ფხვნილი
- 2 კვერცხის ცილა
- 2 ს/კ. ვაშლის სოუსი
- 2 ჩ.კ. მცენარეული ზეთი
- დამატკბობლის 8 პაკეტი
- 1/3 ჭიქა თაფლი
- 1 ჩ.კ. ვანილი
- 1 ჭიქა მთელი ხორბლის ფქვილი
- ½ ჭიქა შვრია
- 3 ს/კ. ქიშმიში
- 1 ჩ.კ. დარიჩინი
- ¼ ჩ/კ. მარილი
- ¼ ჩ/კ. საკვები სოდა
- ¼ ჩ/კ. ფქვილი
- ¼ ჩ/კ. ჯანჯაფილი
- ¼ ჩ/კ. მუსკატის კაკალი
მომზადების მეთოდი:
აურიეთ სველი ინგრედიენტები ერთ თასში ქიშმიშით და ცილის ფხვნილით.
ცალკე თასში შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები.
თანდათანობით დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები სველ ინგრედიენტებს.
მიღებული მასა კოვზით გადაიტანეთ ცხიმწასმულ ან ქაღალდდაფენილ მაფინის ფორმებში.
გამოაცხვეთ 180 C გრადუსზე 20-დან 25 წუთის განმავლობაში.
ამ რეცეპტით მოამზადებთ 12 მაფინს დილით ცილისა და ბოსტნეულის გასაძლიერებლად. გემრიელად მიირთვით.
მასალის გამოყენების პირობები