სახლში მომზადებული აჯიკა, რომელსაც ხარშვა არ სჭირდება

0
21
#post_seo_title

კარგ ამინდში ყველას უხარია ბუნებაში გასვლა და ამ დროს საუკეთესო კერძი იქვე აშიშხინებული მწვადია. ამ უკანასკნელს კი ძალიან უხდება ცოცხალი აჯიკა. მით უფრო, თუ მის მომზადებაზე მხოლოდ რამდენიმე წუთი დაგჭირდებათ.

ეს საწებელი უმი მწვანილით მზადდება და სავსებით შეუძლია ბოსტნეულის სალათის ჩანაცვლებაც.

ინგრედიენტები

  • 400 გ პომიდორი
  • 3-4 კბილი ნიორი
  • ერთი ცალი ვაშლი
  • ერთი დიდი კონა სხვადასხვა მწვანილი
  • ერთი ჩ. კ. ხმელი სუნელი
  • ერთი ჩ. კ. ბაზილიკი
  • ნახევარი ჩ. კ. კორიანდრი
  • ნახევარი ჩ. კ. შავი პილპილი
  • მარილი და წიწაკა ჩილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მწვანილი – კამა , ქინძი და ოხრახუში გარეცხე და დაჭერი წვრილად.

სახლში მომზადებული აჯიკა, რომელსაც ხარშვა არ სჭირდება

  1. მომჟავო ვაშლი გარეცხე, გაფცქვენი და გახეხე მსხვილ სახეხზე.

სახლში მომზადებული აჯიკა, რომელსაც ხარშვა არ სჭირდება

  1. შეურიე მწვანილი და ვაშლი ერთმანეთს, დაამატე პრესში გატარებული ნიორი. ასევე პომიდორი გაატარე ხორსაკეპ მანქანაში და დაამატე მას მწვანილის მასა.

სახლში მომზადებული აჯიკა, რომელსაც ხარშვა არ სჭირდება

  1. სოუსში ჩაყარე საკმაზი და მარილი და კარგად აურიე. ცოცხალი საწებელი მზად არის!

სახლში მომზადებული აჯიკა, რომელსაც ხარშვა არ სჭირდება

აჯიკა გამოდის სქელი, ზომიერად მწარე და არომატული. ის ნებისმიერი სახით მომზადებული ხორცისა თუ თევზის კერძს მოუხდება. სცადეთ ერთხელ და სხვა საწებელისკენ გახედვაც კი აღარ მოგინდებათ!

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებსაც!

მასალის გამოყენების პირობები