საშობაო ღვეზელი, რომელიც ულამაზესია ჭრილში.

0
83
#post_seo_title

საშობაო ხორცის და კვერცხის ღვეზელი

არც კი ვიცი რომელია უფრო რთული: სადღესასწაულო მენიუს შედგენა თუ ყველაფრის მომზადება.  წელს გადავწყვიტე მოვამზადო სურნელოვანი საშობაო ღვეზელი გორდონ რამსეის რეცეპტის მიხედვით.

თხელი ცომის შიგნით არის სურნელოვანი ნახარშით გაჟღენთილი ხორცის ფენა. ღვეზელი ძალიან შთამბეჭდავად გამოიყურება ჭრილში. იმისათვის, რომ კერძი კიდევ უფრო საინტერესო გახდეს, შეგიძლიათ დაამატოთ დაფქვილი თხილი, ქლიავი ან გამხმარი გარგარი. ჟელატინი არასავალდებულოა. ქათმის ბულიონი საუკეთესოა. ეს თქვენს დღესასწაულს კიდევ უფრო გემრიელს გახდის.

ინგრედიენტები

კვერცხი 7 ცალი

ღორის ხორცი 400 გ

ღორის ხორცი 200 გრ

ლორი 140 გრ

ხახვი 1 ცალი

ჟელატინი 1-2 გ

ხორცის ბულიონი 250 მლ

ღორის ქონი 100 გრ

ხორბლის ფქვილი 450 გრ

რძე 4 ს.კ.

წყალი 150 მლ

სალბი 1 ჩ.კ.

ტაბასკო(არის ცხარე წიწაკის სოუსების ნარევი, რომელიც მზადდება ჩილი წიწაკის, ძმრისა და მარილისგან). 0,5 ჩ.კ.

მარილი 3 ჩ.კ.

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით.

მომზადება

მარილწყალში მოხარშეთ კვერცხები 7-8 წუთის განმავლობაში. გაფცქვენით და დადგით ცოტა ხანს გვერდით.

დაჭერით ღორის ხორცი და ლორი წვრილად, დაუმატეთ დაფქვილი ხორცი, დაჭრილი სალბის ფოთლები და დაჭრილი ხახვი. ჩაასხით ტაბასკოს სოუსი, მარილი (1 ჩ / კ), პილპილი და კარგად აურიეთ ხელით. ქვაბში შეურიეთ წყალი, რძე და ღორის ქონი. გავაცხელოთ სანამ ცხიმი არ დაიშლება, თან მუდმივად ურიეთ ათქვიფეთ.

გაცრილი ფქვილს დაამატეთ 2 ს.კ. მარილი და მიღებული ნარევით მოზილეთ ცომი. დაიყოს იგი ორ არათანაბარ ნაწილად (2/3 და 1/3). გაათხელეთ და გააკეთეთ სამი პატარა ხვრელი პატარა მართკუთხედში. ცომის ზომა უნდა შეესაბამებოდეს საცხობი ფორმის ზომას.

ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაზე მოათავსეთ ცომის დიდი ფურცელი და თითებით გაანაწილეთ საცხობ ტაფაზე და გვერდებზე. ხორცის ნახევარი მოათავსეთ ფორმაში. განათავსეთ მთელი კვერცხები ცენტრში. კვერცხები გადაფარეთ დანარჩენი ხორცით და დააფინეთ პატარა ცომი. ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი.

READ  მოათავსეთ ნებისმიერი ყველი ამ მარინადში და არც ერთი გურმანი გულგრილი არ დარჩება!

აცხვეთ 200 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე და აცხვეთ კიდევ 1 საათის განმავლობაში. როდესაც ნამცხვარი გაცივდება, ამოიღეთ ფორმიდან და გააჩერეთ მაცივარში 1,5 საათის განმავლობაში, ინსტრუქციის შესაბამისად, ჟელატინი შეავსეთ ცივი წყლით. გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ ცხელ ბულიონს და აურიეთ, სანამ არ დაიშლება. გაცივებული ჟელე გადაიტანეთ საკონდიტრო შპრიცში და გაჟღინთეთ ნამცხვარი, ჩაასხით ხვრელებში. შედგით მაცივარში კიდევ 12 საათის განმავლობაში.

საშობაო ღვეზელი, რომელიც ულამაზესია ჭრილში. | შენი სუფრა

ხორცის ღვეზელის კარგად გაჟღენთის შემდეგ შეგიძლიათ გაჭრათ. მერწმუნეთ, ღირს ლოდინი, რომ ისიამოვნოთ მისი შესანიშნავი გემოთი. და პატარა რჩევა: ცოტაოდენი მარილი და სანელებლები დაამატეთ შევსებას.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ