ეს უცხო კერძი აფხაზურაა აფხაზეთიდან… ამ რეცეპტით აფხაზურა საოცრად გემრიელი გამოდის, ამიტომ აუცილებლად მოამზადეთ! ინგრედიენტები:
150 გრამი ბადექონი
500 გრამი საქონლის ხორცის ფარში
500 გრამი ღორის ხორცის ფარში
1 კონა ოხრახუში
1 კონა ქინძი
1 ცალი ბულგარული წიწაკა
2 თავი ხახვი
2ჭიქა ბროწეული, ან გემოვნებით
1 ჩ/კ ხმელი ქონდარი
2ჩ/კ წითელი წიწაკა
1ჩ/კშავი პილპილი
4 კბილი ნიორი
მარილი გემოვნებით მომზადების წესი: ფარში თასში მოათავსეთ და დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, ბროწეული და სუნელები. შეაზავეთ მარილით და კარგად აურიეთ.
მწვანილები წვრილად, ხახვი თხლად, ხოლო ბულგარული რგოლებად დაჭერით.
3
საჭრელ დაფაზე გაშალეთ ბადექონი, ზედ შიგთავსი მოათავსეთ და ისე გადაახვიეთ, რომ ბადე არ გაიხეს.
შეგიძლიათ, შეწვათ ღუმელში ან ტაფაზე. წვით დაბალ ცეცხლზე ორივე მხარეს.
როცა აფხაზურა მზად იქნება, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილები, ხახვი და ბულგარული წიწაკა. გააფორმეთ ბროწეულის მარცვლებით. მიირთვით ცხელი.