პასკის რეცეპტი, რომელიც ტრადიციად იქცევა თქვენს ოჯახში
რეცეპტი ტრადიციული სააღდგომო ნამცხვარისთვის, რომელიც განსაკუთრებულად ნაზი, ფუმფულა და არომატული უნდა იყოს.
ინგრედიენტები: 1 კგ ფქვილი, 300 მლ თბილი რძე, 250 გ შაქარი, 10 გ მშრალი საფუარი (ან 30 გ ახალი საფუარი) 200 გ კარაქი, 5 კვერცხი, 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი, 1 ჩ/კ მარილი, 200 გ ქიშმიში ან ცუკატი, 1 ჩ/კ ლიმონის ცედრა, 1 ჩ/კ ბრენდი ან რომი (სურვილისამებრ)
მომზადების ინსტრუქცია:
1. საფუარის გააქტიურება – თბილ რძეში გახსენით საფუარი და დაუმატეთ 1 ს/კ შაქარი. დატოვეთ 10-15 წუთით, სანამ არ აქაფდება.
2. ცომის მომზადება – დიდ თასში გაცერით ფქვილი, დაუმატეთ შაქარი, მარილი და ვანილი. ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხები და ჩაამატეთ საფუარიან რძესთან ერთად. ნელ-ნელა შეურიეთ ფქვილის ნარევს.
3. ცომის გასაფუება – დაამატეთ დარბილებული კარაქი, ლიმონის ცედრა და სურვილისამებრ ბრენდი. მოზილეთ რბილი ცომი და დატოვეთ თბილ ადგილზე 1.5-2 საათით, სანამ მოცულობით ორმაგდება.
4. ქიშმიშის დამატება – ქიშმიში ჩაალბეთ თბილ წყალში ან ბრენდიში 15 წუთით, შემდეგ გაამშრალეთ და შეურიეთ ცომს.
5. გამომცხვარი პასკის ფორმირება – ცხიმწასმულ ფორმებში გადაანაწილეთ ცომი, ფორმის ნახევრამდე შეავსეთ და დატოვეთ 30-40 წუთი, რომ ამოვიდეს.
6. გამოცხობა – გახურებულ ღუმელში (180°C) აცხვეთ 40-50 წუთი, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი არ გახდება.
7. მინანქარი – 1 კვერცხის ცილა კარგად ათქვიფეთ შაქრის ფხვნილთან და ლიმონის წვენთან ერთად. მიღებული მინანქარი წაუსვით გამომცხვარ პასკას.
ეს რეცეპტი საუკეთესოა პასკის მოსამზადებლად და უზრუნველყოფს იდეალურ ტექსტურას და საოცარ არომატს. გემრიელად მიირთვით და ბედნიერ აღდგომას გისურვებთ!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
შენი კალკულატორი, გამოიყენეთ ეს კალკულატორი თქვენი სხეულის მასის ინდექსის (BMI) შესამოწმებლად
კალკულატორი – მიუთითე სქესი და სიმაღლე და გაიგე შენი იდეალური წონა
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi