რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ

0
21
#post_seo_title

დღევანდელი ჩვენი რეცეპტი ერთგვარი ექსპერიმენტის შედეგია, რომელმაც ნამდვილად გაამართლა. ხახვის წვენში მომზადებული თევზი გამოდის ხრაშუნა და უგემრიელესი, თითქოს მაყალზეა შემწვარი – იგივე ხრაშუნა კანი და იგივე არომატი აქვს. აუცილებლად განახორციელეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი პრაქტიკაში და ისიამოვნეთ კერძის მდიდრული გემოთი.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ

ინგრედიენტები

  • სამი ცალი კალმახი
  • 200 გ კარაქი
  • სამი ცალი ხახვი
  • სიმინდის ფქვილი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით

მომზადება

1. თევზი გაასუფთავე და კარგად გარეცხე. ორივე მხარეს გაუკეთე პარალელური ნაჭდევები – სავარაუდო სიგანის ნაჭრის ზომის მიხედვით.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ

2. ხახვი გაფცქვენი და დაჭერი ძალიან წვრილად. შემდეგ გადაიტანე მარლაში და კარგად გაწურე. ხახვის წვენი მოაგროვე თასში.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ

3. კალმახი უხვად ჩაალბე ხახვის წვენში. მოაყარე მარილი და პილპილი.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ

4. დიდ ტაფაზე გაადნე კარაქი. თითოეული თევზი ამოავლე ფქვილში ორივე მხრიდან და მოათავსე ტაფაზე. შეწვი ხრაშუნა ქერქის წარმოქმნამდე.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ

შეგიძლია გამოიყენო ნებისმიერი თევზი: სიბასი, დორადო, კამბალა, ვარდისფერი ორაგული…

აღნიშნული შეწვის ტექნოლოგია თავის საქმეს აკეთებს და თევზს განუმეორებელ არომატულ გემოს ანიჭებს. რა თქმა უნდა, მომზადება შეგიძლია ტაფის გარეშეც – მაყალზე ან გრილზე.

გემრიელად მიირთვით! ეს განსხვავებული რეცეპტი კი თქვენს მეგობრებსაც გაუზიარეთ!

მასალის გამოყენების პირობები