ისიამოვნეთ უამრავი ბოსტნეულით პასტასთან ერთად. ტკბილი ბარდა და სატაცური აბალანსებს პანჩეტას მარილიანობას და კვერცხის გულების სიმდიდრეს.
ინგრედიენტები:
- 2½ ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 200გრ პანჩეტას კუბიკები ან ნაჭრები, ან გამოიყენეთ ბეკონის ნაჭრები
- ოხრახუშის პატარა კონა, დაჭრილი
- ბაზილიკის 2 პატარა მტევანი,
- 4 დიდი პიტნის ყლორტი, დაჭრილი
- 4 კვერცხის გული
- 50 გრ პარმეზანი, გახეხილი, პლუს დამატებით მოსართავად
- 350 გრ სპაგეტი
- 125 გრ სატაცური, დაჭრილი 3-4 სმ ნაჭრებად
- 125 გ გრძელი ღეროს ბროკოლი, დაჭრილი 5 სმ ნაჭრებად
- 125 გრამი ახალი ან გაყინული ბარდა (თუ ახალია, გახეხილი)
- დამატებით ზეითუნის ზეთი, მოსასხმელად (სურვილისამებრ)
მომზარების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
გააცხელეთ ½ ჩ/კ ზეთი ღრმა ტაფაზე, დაბალ ცეცხლზე და აურიეთ პანჩეტა (ან ბეკონი), დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. მას შემდეგ, რაც მოიბრაწება, ცეცხლი შეამცირეთ.
ნაბიჯი 2
ამასობაში ოხრახუში, ბაზილიკი, პიტნა და დარჩენილი ზეთი მოათავსეთ ჩოფერში ან ბასრი დანით წვრილად დაჭერით მწვანილი. ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხის გული და პარმეზანი.
ნაბიჯი 3
ქვაბში აადუღეთ წყალი, მოაყარეთ მარილი შემდეგ მოხარშეთ სპაგეტი 10 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ სატაცური და ბროკოლი მომზადების ბოლო 3 წუთის განმავლობაში, ხოლო ბარდა ბოლო 30 წამის განმავლობაში.
ნაბიჯი 4
გადაიტანეთ სპაგეტი ტაფაზე პანჩეტასთან/ბეკონთან ერთად, სპაგეტისგან ცოტა წყალი დაამატეთ. მოხარშული ბოსტნეული გადაწურეთ. ასევე დატოვეთ ერთი ჭიქა მდუღარე წყალი. შემდეგ გადაიტანეთ ბოსტნეულიც ტაფაზე. დაბალ ცეცხლზე მოამზადეთ და დარწმუნდით, რომ ტაფის ძირში არის წყალი. ეს ხელს შეუშლის რაიმეს დაწეპებას და ხელს შეუწყობს სოუსის გაფხვიერებას.
ნაბიჯი 5
მწვანილების ნარევი, კვერცხი და ყველი დაუმატეთ სპაგეტის ნარევს და გააერთიანეთ ყველაფერი ერთმანეთში, დარწმუნდით, რომ სპაგეტის თითოეული ღერი კარგად არის დაფარული. საჭიროების შემთხვევაში ოდნავ აუწიეთ ცეცხლს, სანამ სოუსი არ გასქელდება და სპაგეტს არ მიეკრობა. თუ სოუსი ზედმეტად გასქელდება, დაამატეთ ჩვენი შენახული 1 ჭიქა ადუღებული წყალი.
ნაბიჯი 6
მოათავსეთ თეფშებზე და ზემოდან დამატებით მოაყარეთ პარმეზანი, დაფქვით შავი პილპილი და სურვილისამებრ მოასხით ზეითუნის ზეთი.
გემრიელად მიირთვით!
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები