მიირთვით ღუმელში გამომცხვარი ყველის, ქათმისა და მაკარონის გამოყენებით მომზადებული კერძი ოჯახური სადილისთვის.
ინგრედიენტები:
4 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაქუცმაცებული
¼ ჩ/კ ჩილის ფანტელები
2 x 400 გ ქილა დაჭრილი პომიდორი
1 ჩ/კ შაქარი
6 ს/კ მასკარპონე
4 ქათმის მკერდი კანის გარეშე, ზოლებად დაჭრილი
300გრ პენი
70გრ მომწიფებული ჩედარი, გახეხილი
50 გრ გახეხილი მოცარელა
½ პატარა კონა ოხრახუში, წვრილად დაჭრილი
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
ტაფაზე დაასხით და გააცხელეთ 2 ს/კ ზეთი საშუალო ცეცხლზე და მოთუშეთ ხახვი 10-12 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ნიორი და ჩილის ფანტელები და თუშეთ 1 წუთი. ჩაყარეთ პომიდორი და შაქარი . მოამზადეთ თავდახურული 20 წუთის განმავლობაში ან სანამ არ შესქელდება, შემდეგ მოურიეთ მასკარპონეს.
ნაბიჯი 2
გააცხელეთ 1 ს/კ ზეთი ტაფაზე. ქათამი შეაზავეთ და შეწვით 5-7 წუთის განმავლობაში ან სანამ ქათამი არ იქნება მზად.
ნაბიჯი 3
გააცხელეთ ღუმელი 220C/200C გრადუსზე. მოხარშეთ პენე შეფუთვის ინსტრუქციის მიხედვით. გადაწურეთ და დაასხით დარჩენილი ზეთი. ჩაყარეთ მაკარონი საშუალო ზომის ღუმელგამძლე ჭურჭელში. შეურიეთ ქათამი და დაასხით სოუსი. ზემოდან მოაყარეთ ჩედარი, მოცარელა და ოხრახუში. გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება და ბუშტუკები არ ექნება.
კკალ |
575 |
|
ცხიმი |
30 გრ |
|
გაჯერება |
14 გრ |
|
ნახშირწყლები |
41 გრ |
|
შაქრები |
9 გრ |
|
ბოჭკოვანი |
5 გრ |
|
ცილა |
33 გრ |
|
დაბალი |
მარილი |
0,5 გრ |