როგორ მოვამზადოთ კუსკუსი -მარტივი მომზადების რეცეპტი
კუსკუსი და მისი მომზადება მარტივი და სწრაფი პროცესია, რომელიც განსაკუთრებით პოპულარულია ხმელთაშუა ზღვის და ჩრდილოეთ აფრიკის სამზარეულოებში. ის ძალიან მოქნილი ინგრედიენტია, რომელიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც მთავარ კერძად, ისე ინგრედიენტად.
ინგრედიენტები: -1 ჭიქა კუსკუსი, 1 ჭიქა ცხელი წყალი ან ბულიონი, 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი: პირველ რიგში, ჩაასხით წყალი ან ბულიონი ქვაბში და მიიყვანეთ დუღილამდე. თუ გსურთ კუსკუსს უფრო მეტი გემო ჰქონდეს, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბულიონი.
მოიყვანეთ კუსკუსი ქვაბში, დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი. შემდეგ, ნელ-ნელა დაასხით ცხელი წყალი ან ბულიონი კუსკუსს და კარგად აურიეთ. დააფარეთ ქვაბი სახურავით და დატოვეთ 5-10 წუთის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში, კუსკუსი შეიწოვს წყალს და გახდება ფაფუკი.
დროის გასვლის შემდეგ, გადაახვიეთ კუსკუსი ჩანგლით, რომ ის იყოს უფრო მსუბუქი და ხორციანი.
კუსკუსი არის უნივერსალური ინგრედიენტი, რომელსაც შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილი, თხილეული, მშრალი ხილი ან მწვანე ბოსტნეული, რომ მისცეთ მას ახალი და მდიდარი გემო.
კუსკუსის მომზადება მარტივია, მაგრამ მისი გემოს და ტექსტურის შენარჩუნებისთვის საჭიროა, ყურადღება მიაქციოთ ინგრედიენტებს და სწორი ხარშვის ტექნიკას. დაიცავით ზემოთ მოცემული ინსტრუქციები და თქვენ მიიღებთ გემრიელ და ჯანმრთელ კერძს, რომელიც ნამდვილად გახდება თქვენი ყოველდღიური მენიუს ნაწილი.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები