ინგრედიენტების სია ფორმულის მსგავსად დამამახსოვრდა. მე ვამზადებ ამ გემრიელ კერძს ახალი ან გაყინული მარწყვის გამოყენებით. ამ ზაფხულის უეჭველი ჰიტი!

0
27
#post_seo_title

მარწყვის სეზონი ოფიციალურად გაიხსნა. დაბოლოს, ჩვენ ველოდებით იმ მომენტს, როდესაც შევძლებთ შევჭამოთ ჩვენი საყვარელი კენკრა. ეს ასევე კულინარიული აღმოჩენების დროა. იმდენი გემრიელი რამ შეგიძლიათ მარწყვით მოამზადოთ. ღუმელში ცხვება სურნელოვანი ფუნთუშები, გაზქურაზე მურაბა იხარშება და სალათში რამდენიმე ტკბილი კენკრაც კი ჩანს. ამ განწყობას ჩვენც დავემორჩილეთ და გადავწყვიტეთ მარწყვის არაჟნის ჟელე გაგვეკეთებინა.

თუ რაიმე მსუბუქს და ზომიერად ტკბილს ეძებთ, ეს დესერტი ზუსტად ისაა. გარდა ამისა, მისი მომზადება მარტივია. დელიკატური ჟელე დნება პირში და ტოვებს სასიამოვნო გემოს. კენკრის ეს რეცეპტი საერთოდ არ არის სეზონური. მისი მომზადება შესაძლებელია გაყინული მარწყვისგანაც.  ზამთარშიც კი შეგიძლიათ იგრძნოთ ზაფხულის გემო.

ინგრედიენტები

არაჟანი 700 გრ

ჟელატინი 2 ს.კ.

რძე 100 მლ

შაქარი 180–200 გ

ვანილის შაქარი 1 ს.კ.

მარწყვი 300გრ

წყალი 100მლ

მომზადება

დაასხით 1 ს.კ.  ჟელატინს რძე და მეორე ს.კ. ჟელატინს ცივი ადუღებული წყალი. გააჩერეთ 15–20 წუთის განმავლობაში აფუებამდე.

ინგრედიენტების სია ფორმულის მსგავსად დამამახსოვრდა. მე ვამზადებ ამ გემრიელ კერძს ახალი ან გაყინული მარწყვის გამოყენებით. ამ ზაფხულის უეჭველი ჰიტი!

გაალღვეთ მარწყვი ან გარეცხეთ ახალი.  3 ს.კ. შაქარი და მარწყვი დააბლენდერეთ.

ინგრედიენტების სია ფორმულის მსგავსად დამამახსოვრდა. მე ვამზადებ ამ გემრიელ კერძს ახალი ან გაყინული მარწყვის გამოყენებით. ამ ზაფხულის უეჭველი ჰიტი!

წყალში გახსნილი ჟელატინი დავდგათ წყლის აბაზანაზე და ვურიოთ სანამ არ გაიხსნება. როცა გაცივდება, თხელი ნაკადით ჩაასხით მარწყვის პიურეში. აურიეთ. გვერდზე გადადგით 8 ს.კ.  ჟელე.

ინგრედიენტების სია ფორმულის მსგავსად დამამახსოვრდა. მე ვამზადებ ამ გემრიელ კერძს ახალი ან გაყინული მარწყვის გამოყენებით. ამ ზაფხულის უეჭველი ჰიტი!

არაჟანი (18–20% ცხიმი) ათქვიფეთ მიქსერით დარჩენილ შაქართან და ვანილის შაქართან ერთად.

ინგრედიენტების სია ფორმულის მსგავსად დამამახსოვრდა. მე ვამზადებ ამ გემრიელ კერძს ახალი ან გაყინული მარწყვის გამოყენებით. ამ ზაფხულის უეჭველი ჰიტი!

გაადნეთ რძიანი ჟელატინი წყლის აბაზანაზე. გაცივებული ჟელატინი დაუმატეთ არაჟანს, თქვეფის შეუჩერებლად.

ინგრედიენტების სია ფორმულის მსგავსად დამამახსოვრდა. მე ვამზადებ ამ გემრიელ კერძს ახალი ან გაყინული მარწყვის გამოყენებით. ამ ზაფხულის უეჭველი ჰიტი!

ჟელე მოათავსეთ ფორებში. ჯერ არაჟნის ჟელეს ნახევარი. შედგით საყინულეში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაასხით მარწყვის ჟელეს ფენა, კვლავ შედგით საყინულეში 15 წუთით.

დაასრულეთ ყველაფერი არაჟნის ჟელეთი და ზემოდან მოათავსეთ 2 ს/კ. მარწყვი, ჯოხით გააკეთეთ ზოლები ზედაპირზე. ჟელე მოათავსეთ მაცივარში 2-3 საათით ბოლომდე გამაგრებამდე.

ინგრედიენტების სია ფორმულის მსგავსად დამამახსოვრდა. მე ვამზადებ ამ გემრიელ კერძს ახალი ან გაყინული მარწყვის გამოყენებით. ამ ზაფხულის უეჭველი ჰიტი!

ჭკვიან კონდიტერს შეუძლია დესერტის ზედაპირზე მთელი სურათი დახატოს. საყვარელი ადამიანის გაოცების შესანიშნავი გზაა. ნაკლებად ნიჭიერ მხატვრებს შეუძლიათ დაამშვენონ კენკრის ჟელე გახეხილი შოკოლადით ან მარწყვით. მაინც მშვენივრად გამოვა!

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ