ვაშლის ღვეზელი მოხარშული კრემით

0
87
#post_seo_title

ამ სეზონზე ვაშლი იმდენად არომატული და წვნიანი აღარ არის და თუ ვინმეს შემორჩენილი გაქვთ ძველი მარაგი, უმჯობესია მისგან სხვადასხვა საკონდიტრო ნაწარმი მოამზადოთ. ერთ-ერთი ასეთი დესერტის რეცეპტს შემოგთავაზებთ ახლა.

ვაშლის ღვეზელი მოხარშული კრემით – ეს არის სამფენიანი ნამცხვარი, რომელსაც საოცარი არომატი აქვს. მისი ჰაეროვანი ტექსტურა და ნაზი კრემი გულგრილს არავის დატოვებს.

ინგრედიენტები

  • 370 მლ რძე
  • 20 გ სიმინდის სახამებელი
  • 3 ცალი კვერცხი
  • 30 გ კარაქი
  • ერთი ჩ. კ. გამაფხვიერებელი
  • ერთი ს. კ. ზეთი
  • 40 გ შაქარი
  • ერთი მწიკვი მარილი
  • 20 გ ვანილის შაქარი
  • 250 გ ფქვილი
  • ასი გ შაქარი
  • 4 ცალი ვაშლი

მომზადება

  1. კრემის მოსამზადებლად შეურიე ერთმანეთს ერთი კვერცხი, 40 გშაქარი და სახამებელი. ათქვიფე კარგად ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ვაშლის ღვეზელი მოხარშული კრემით | შენი სუფრა

  1. ამ მასაში ჩაასხი 250 მლ რძე, კარგად მოურიე და დადგი დაბალ ცეცხლზე. ბუშტუკების გაჩენის შემდეგ ხარშე 1,5 წუთი. თან სულ ურიე.
  2. გადმოდგი ცეცხლიდან და დაამატე ათი გ ვანილის შაქარი, მწიკვი მარილი და კარაქი. კარგად ათქვიფე სათქვეფით.
  3. ცომის მოსამზადებლად კი დარჩენილი ორი კვერცხი შეურიე ას გ შაქარს და დაამატე ათი გ ვანილის შაქარი.
  4. მასა თქვიფე 3-4 წუთი, შემდეგ დაამატე 120 მლ რძე და ზეთი. ჩააცერი ფქვილი და გამაფხვიერებელი.
  5. ვაშლი გაფცქვენი, ამოაჭერი გული და დაჭერი პატარა ნაჭრებად. საცხობ ფორმას (22 -24 სმ დიამეტრით) წაუსვი ცხიმი და ქვედა ფენად დაალაგე ვაშლის ნაჭრები. მასზე კი მოათავსე ცომი.

ვაშლის ღვეზელი მოხარშული კრემით | შენი სუფრა

  1. მოხარშული კრემი გადაიტანე საკონდიტრო ტომარაში. კრემი სპირალურად მოასხი ცომის ფენას ზემოდან. შედგი 180 გრადუს ტემპერატურაზე 35 -40 წუთით.

ვაშლის ღვეზელი მოხარშული კრემით | შენი სუფრა

ნამცხვრის მზაობა შეამოწმე ხის ჩხირით. ცოტა რომ შეგრილდება, ღვეზელს ზემოდან მოაყარე შაქრის პუდრა.

გემრიელად მიირთვით ჩაისთან ერთად და გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

READ  საუკეთესო, რაც შეიძლება მოამზადოთ ვაშლისგან – უგემრიელესი ნამცხვარი 20 წუთში!