ვარდისფერი ბლინები გემრიელი გულსართით, რომელსაც დღეგამოშვებით ვაცხობ.

0
141
#post_seo_title

სახლში მომზადებილ ღვეზელს არაფერი სჯობს, ერთიდაიგივე ცომით შეგიძლიათ სხვადასხვა გულსართის ღვეზელების გამოცხობა. დარწმუნებული ვარ, ხაჭოს ღვეზელის ბევრი რეცეპტი გექნებათ ნაცადი, მაგრამ არა ეს.

არსებობს მოსაზრება, რომ ბევრ ცხიმში შეწვა აუმჯობესებს ყველა პროდუქტის გემოვნებას. მასში ტკბილეულიც კი გემრიელია, არაფერი რომ ითქვას კერძების შესახებ. მაგალითად, ნამცხვრები ხაჭოთი, შემწვარი ზეთში, შეგიძლიათ მიირთვათ მინიმუმ ერთი კვირის განმავლობაში და არც მოგბეზრდებათ.

ვარდისფერი ბლინები გემრიელი გულსართით, რომელსაც დღეგამოშვებით ვაცხობ. | შენი სუფრა

ხაჭოიანი ბლინები

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 500 გრ

მარილი 0,5 ჩ / კ

სოდა 0,5 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი 200 მლ

კეფირი 400 მლ

ხაჭო 180 გ

მყარი ყველი 100 გრ

მწვანე ხახვი 0,5 კონა.

მომზადება

ჩაცერით ფქვილი ღრმა თასში. შეურიეთ მარილი და სოდა. შემდეგ დაამატეთ კეფირი და 50 გრ მზესუმზირის ზეთი. მოზილეთ ცომი ხელით.

ეს უნდა იყოს რბილი და ოდნავ წებოვანი. ცომი გადადეთ და მოამზადეთ გულსართი. ამისათვის, ხაჭოს აურიეთ დაჭრილი მწვანილი და გახეხილი ყველი.

ვარდისფერი ბლინები გემრიელი გულსართით, რომელსაც დღეგამოშვებით ვაცხობ. | შენი სუფრა

მზა ცომს მიეცით საშუალო ზომის ძეხვის ფორმა და გაყავით ნაჭრებად, დაახლოებით 16. გაათხელეთ თითოეული ნაჭერი და მოათავსეთ შუაში გულსართის სავსე კოვზი.

შეუკარით კიდეები და სათხელებლით გააბრტყელეთ, რომ თანაბარი ზედაპირი ჰქონდეს.

შეწვით პროდუქტები თითოეულ მხარეს 2-3 წუთის განმავლობაში. მზა ნამცხვრები ქაღალდის ხელსახოცზე დადეთ.

უნდა აღიაროთ, რომ ხაჭოს ეს ბლინები მზადდება ძალიან მარტივად. შიგნით შევსება არამარტო პიკანტურია, არამედ იწელება ყველის გამო. მშვენიერი კერძია წასახემსებლად და სამსახურში შესვენების დროს. ველოდები თქვენს აზრს კომენტარებში!

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  ვაზიარებ ერთ-ერთ ყველაზე წარმატებულ ექსპერიმენტს.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ