ეგვიპტური ნამცხვარი

0
148
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

 ეგვიპტური ნამცხვარი ოდესღაც  “ფარაონების” აღტაცებას იწვევდა

ეგვიპტური ნამცხვარი შედგება 3 მსუბუქი ჰაეროვანი ფენისგან და კრემისგან. დესერტის გასინჯვის შემდეგ დავრწმუნდი, რომ ღირდა. ეს ნამცხვარი პირველ ადგილზე მოხვდება კულინარიულ წიგნში!

ინგრედიენტები

კვერცხის ცილა 9 ცალი

ხორბლის ფქვილი 6,5 ს.კ.

შაქარი 650 გრ

ნიგოზი ან თხილი 300 გრ

კვერცხის გული 9 ცალი

ვანილის შაქარი 20 გრ

რძე 350 მლ

კარაქი 170 გრ

ნაღები 350 მლ

მომზადება

პირველი, მოამზადეთ 3 ფენა. თითოეული მათგანისთვის საჭიროა 3 ცილა, 2.5 ს.კ. შაქარი, ნახევარი კოვზი ფქვილი და 50 გრ დაფქვილი ნიგოზი დაბლენდერებული. ათქვიფეთ ცილა ქაფის მიღებამდე, დაამატეთ შაქარი და გააგრძელეთ თქვეფა. შემდეგ ფრთხილად დაამატეთ ფქვილი და კაკალი და ნაზად მოურიეთ, სანამ გლუვი გახდება.

ეგვიპტური ნამცხვარი | შენი სუფრა

საცხობი ფორმა დაფარეთ პერგამენტით და წაუსვით მცენარეული ზეთი. ნაზად ჩაასხით ცომი და მოათავსეთ 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

ეგვიპტური ნამცხვარი | შენი სუფრა

კრემის მოსამზადებლად შეურიეთ გული, 10 ს.კ. შაქარი, დარჩენილი ფქვილი, ვანილის შაქარი და რძე. მოათავსეთ ინგრედიენტები ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, მუდმივად ურიეთ. ადუღებამდე გადმოიღეთ, მაგრამ აურიეთ კრემი კიდევ 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გააგრილეთ.

ეგვიპტური ნამცხვარი | შენი სუფრა

კარაქი დავჭრათ ნაჭრებად და დავამატოთ კრემს, შემდეგ კი კრემი მიქსერით გავთქვიფოთ.

ეგვიპტური ნამცხვარი | შენი სუფრა

დარჩენილი შაქარი გაადნეთ ქვაბში, როცა კარამელიზდება, დაუყოვნებლივ დაასხით პერგამენტზე და გადააფარეთ პერგამენტის მეორე ნაჭერი. გადაატარეთ ზემოდან საბრტყელებელი, რომ შაქარი დააქუცმაცოთ ხრაშუნა ფენისთვის.

ეგვიპტური ნამცხვარი | შენი სუფრა

ათქვიფეთ ცხიმიანი ნაღები,  შეურიეთ კარამელიზირებული შაქარი და დარჩენილი კაკალი.

ეგვიპტური ნამცხვარი | შენი სუფრა

თითოეულ ფენას წაუსვით კრემის მესამედი. ზემოდან-ნაღების ფენა და კარამელი თხილით. ასე გაიმეორეთ კიდევ 2-ჯერ. მორთეთ ტორტი გახეხილი შოკოლადით ან კაკლით. გააჩერეთ მინიმუმ 1 საათი. გემრიელად მიირთვით.

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ