პოპულარული მოდის ექსპერტი და მასტერშეფის მეორე სეზონის მონაწილე, დალი ჩიტალაძე ხშირად გვიზიარებს თავის უნიკალურ რეცეპტებს, დალის შუ ხომ ყველასთვის ცნობილია, საქართველოშიც და საზღვრებს მიღმაც, მაგრამ ამჯერად კიდევ ერთ გასაოცარ რეცეპტს გვიმხელს, რომელიც ნამდვილად გაგაოცებთ…
ღვეზელის მოსამზადებლად დაგვჭირდება:
1 კგ. ვაშლი
ნახევარი ლიმონი
250 გ. კარაქი
3 ცალი კვერცხი
300 გ. შაქარი
200 გ. არაჟანი
50 გ. გამაფხვიერებელი
200 მგ. რძე
20 გ. ვანილი
3 ჭიქა ფქვილი
მომზადების წესი
გულსართი:
კუბიკებად დავჭრათ ვაშლი, დავუმატოთ ნახევარი ლიმონის წვენი და ცოტა ცედრა
ცომი:
ავთქვიფოთ 200 გრამი კარაქი, დავუმატოთ ერთი მთლიანი კვერცხი და ორი მხოლო კვერცხის გული, ასევე ვუმატებთ 300 გრამ შაქარს და ვთქვეფთ თხელი კონსისტენციის მიღებამდე.
შემდეგ ცომის მასას ვუმატებთ არაჟანსა და გამაფხვიერებელს, აგრეთვე, ვანილს, სასიამოვნო არომატისთვის და ბოლოს ვუმატებთ 3 საშუალო ზომის ჭიქა ფქვილს.
გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები