გაახარეთ თქვენი საყვარელი ადამიანებს ამ მხიარული დამალული გულის ნამცხვრით. ეს უგლუტეინო ნამცხვარი გასაოცრად მარტივი მოსამზადებელია.
ინგრედიენტები:
ვარდისფერი ღრუბლისთვის:
175 გ/6 უმარილო კარაქი, დარბილებული
175 გ/6 შაქარი
3 კვერცხი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
175 გ/6 უგლუტენო ფქვილი
¾ ჩ/კ უგლუტენო გამაფხვიერებელი
¼ ჩ/კ ქსანთანის რეზინა
ნათელი ვარდისფერი საკვების საღებავი
შოკოლადის ღრუბლისთვის:
175 გ/6 უმარილო კარაქი, დარბილებული
175 გ/6 შაქარი
3 ჯიშის კვერცხი
150 გ/5½ უგლუტენო ფქვილი
¾ ჩ/კ უგლუტენო გამაფხვიერებელი
¼ ჩ/კ ქსანთანის რეზინა
25 გ/1 კაკაოს ფხვნილი
შოკოლადის ნაყინისთვის:
55 გ/2 შავი შოკოლადი, დატეხილ ნაჭრებად
125 გ/4½ უმარილო კარაქი, დარბილებული
90 გ/3¼ შაქრის პუდრა
25 გ/1 კაკაოს ფხვნილი
გასაფორმებლად
მომზადების მეთოდი:
- გააცხელეთ ღუმელი 180C/160C ტემპერატურაზე, საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი ან დააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი.
- ვარდისფერი ღრუბლის გასაკეთებლად, თასში ავთქვიფოთ კარაქი და შაქარი, სანამ არ გახდება მსუბუქი და ფუმფულა ელექტრო ხელის მიქსერის საშუალებით. თქვეფისას თანდათან დაუმატეთ კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი. აურიეთ სანამ კარგად არ გაერთიანდება.
- შეურიეთ უგლუტენო ფქვილს, ქსანთანის რეზინა და უგლუტენო გამაფხვიერებელი, რის შემდეგაც დაუმატებთ ვარდისფერი საკვების საღებავს, რომ მიიღოთ ნათელი ვარდისფერი ცომი.
- მიღებული მასა კოვზით ჩაასხით ფორმაში, რათა ის თანაბარი იყოს.
- გამოაცხვეთ დაახლოებით 45-50 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. იმის შესამოწმებლად, რომ მზად არის, ჩაარჭეთ ხის ჩხირი მასაში – თუ ის სუფთა გამოვიდა, მაშინ მზად არის.
- ცოტა ხნით გააჩერეთ ფორმაში, სანამ გამაგრილებელ თაროზე გადააბრუნეთ.
- მას შემდეგ რაც სრულად გაცივდება, მოჭერით ნამცხვრის ორი ბოლოდან თხელი ნაჭერი, რათა გამოაჩინოს ღია ვარდისფერი ღრუბელი.
- გამოიყენეთ გულის ფორმის ფუნთუშეული, რომ გაზომოთ და დაჭერით ნამცხვარი იმავე სისქის ნაჭრებად, როგორც საჭრელი. შემდეგ გამოიყენეთ საჭრელი თითოეულ ნაჭერზე, რათა გააკეთოთ ვარდისფერი გულის ფორმის ღრუბლები (შეინახეთ ნაჭრები, რადგან ისინი მოგვიანებით შეგიძლიათ გამოიყენოთ დეკორაციისთვის). შოკოლადის ღრუბლის მომზადებისას გადაიტანეთ ცალ მხარეს.
- შოკოლადის ღრუბლის მოსამზადებლად დარწმუნდით, რომ ღუმელი კიდევ ერთხელ არის გახურებული 180C/160C. წაუსვით ცხიმი ან ხელახლა დადეთ ფორმაზე საცხობი ქაღალდი.
- თასში ათქვიფეთ კარაქი და შაქარი, სანამ არ გახდება მსუბუქი და ფუმფულა, ელექტრო ხელის მიქსერის გამოყენებით. თანდათან დაუმატეთ კვერცხი, აურიეთ ერთგვაროვნებამდე.
- შეურიეთ უგლუტენო ფქვილს, ქსანთანის რეზინა, უგლუტენო გამაფხვიერებელი და კაკაოს ფხვნილი.
- მომზადებულ ფორმაში ჩაასხით 2-3 სუფრის კოვზი ნამცხვრის ნარევი და გადაანაწილეთ ძირის დასაფარად. შემდეგ მოათავსეთ ვარდისფერი ღრუბლის გულები და ფრთხილად მოაყარეთ შოკოლადის ნაზავი გულების გარშემო ისე, რომ დაიფაროს.
- გამოაცხვეთ დაახლოებით 45-50 წუთის განმავლობაში.
- ცოტა ხნით გააჩერეთ ფორმაში, სანამ გამაგრილებელ თაროზე გადააბრუნეთ.
- სანამ გაცივდება, გააკეთეთ ნაყინი. მუქი შოკოლადი ფრთხილად გაადნეთ მიკროტალღურ ღუმელში ან თასში, რომელიც დადგით ტაფაზე ნაზად ადუღებულ წყალში. როგორც კი გადნება, ცოტა გაცივდეს.
- საშუალო ზომის თასში ათქვიფეთ კარაქი, სანამ არ გახდება მსუბუქი და ფუმფულა, ელექტრო სათქვეფით ან მიქსერით, შემდეგ თანდათან დაამატეთ შაქრის პუდრა, რასაც მოჰყვება კაკაოს ფხვნილი. მას შემდეგ, რაც სრულად გაერთიანდება, აურიეთ გამდნარი შავი შოკოლადი.
- წაუსვით შოკოლადის ნამცხვარი ნამცხვრს მთლიანად და დაასრულეთ დაქუცმაცებული ვარდისფერი ღრუბლის ნაჭრებით და დამატებითი შოკოლადის ნაჭრებიც.