ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

0
30
#post_seo_title

ტაივანის კვერცხის ღვეზელი “კასტელა”

კასტელას კვერცხის ღვეზელი პოპულარული იაპონური დესერტია, რომელმაც მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. ჰაეროვანი დელიკატესი მზადდება ინდუსტრიული მასშტაბით და ექსპორტზე გადის მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში. ტორტი განსაკუთრებით პოპულარულია ტაივანში. სწორედ იქ დაიწყეს მისი დამზადება საკუთარი გზით, მაგრამ ორიგინალს არ ჩამოუვარდება.

დესერტის მოსამზადებლად მნიშვნელოვანია გახსოვდეთ რამდენიმე მნიშვნელოვანი ნიუანსი. პირველ რიგში, ინგრედიენტების რაოდენობა პირდაპირ დამოკიდებულია ფორმის ზომაზე. ჩვენს შემთხვევაში, ჩვენ გვჭირდება კვადრატული 18 სანტიმეტრიანი საცხობი ფორმა. მეორეც, კვერცხის ღვეზელი ცხვება დაბალ ტემპერატურაზე წყლის აბაზანაზე პირდაპირ ღუმელში. არაჩვეულებრივია, არა?

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 100 გრ

კარაქი 100 გრ

რძე 100 მლ

შაქარი 100 გრ

კვერცხი 6 ც

ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით

მომზადება

გამოაცალკევეთ ცილა გულებისგან. ფქვილი გაცერით. შემდეგ ქვაბში შეურიეთ რძე და კარაქი.

გაადნეთ ინგრედიენტები დაბალ ცეცხლზე.  ჩაასხით ცხელი ნარევი ფქვილში და საფუძვლიანად აურიეთ. ცომს სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხის გული.

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

შემდეგ ცომს დაუმატეთ თხევადი ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ თეთრი არ გახდება. შემდეგ, დარჩენილი ცომი დაასხით ცილაში.

ნაზად აურიეთ მასა. ამავდროულად, ცომი მოურიეთ საათის ისრის მიმართულებით.

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

კვადრატულ საცხობ ჭურჭელს გარედან ამოაკარით ცელოფანი. შემდეგ ფოლგა. შიგნიდან დააფარეთ სქელი პერგამენტი.

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

ჩაასხით ცომი ფორმაში და გაასწორეთ ზედაპირი. ფორმა ცომთან ერთად მოათავსეთ სხვა უფრო დიდი ზომის ფორმაში. შეავსეთ იგი ცხელი წყლით მინიმუმ 80 გრადუსით.

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

ღვეზელი წყლიანი აბაზანათ შედგით ღუმელში 65-70 წუთით 150 გრადუსზე.

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

ტაივანის კვერცხის ღვეზელი „კასტელა“ მზად არის. მიირთვით დესერტი მართკუთხა ნაჭრებად დაჭრილი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ წაუსვათ მას კარაქი. გემრიელად მიირთვით!

 

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ