ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

0
30
#post_seo_title

ყოველდღე მეკითხებიან ოჯახის წევრები, როდის მოვამზადებ ვაშლის ნაჭრებს ცომში. ასე ეძახიან ჩემს საფირმო ღვეზელს, რომელსაც ჩვეულებრივ ნახევარ დღეში მიირთმევენ. თან ისეთი სურნელოვანი და ნაზია! შეგიძლიათ დღესასწაულებისთვისაც გამოაცხოთ.

ღვეზელი ვაშლითა და ხაჭოს შიგთავსით თქვენს სიყვარულს პირველივე ლუკმადან დაიმსახურებს. გარდა ამისა, მისი მომზადება ძალიან მარტივია! სანელებლების მოყვარულებს შეუძლიათ კარამელიზებულ ვაშლებს ცოტაოდენი დარიჩინი დაუმატონ. მაგრამ შემიძლია ვთქვა, რომ ნამცხვრები მის გარეშეც საოცარია!

ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

ვაშლის ნაჭრები ცომში ხაჭოს შიგთავსით

ინგრედიენტები

ვაშლი 3 ც

კარაქი 150 გ

შაქარი 310 გ

ხორბლის ფქვილი 400 გ

კვერცხი 2 ც

არაჟანი 3 ს.კ.

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ

ხაჭო 300 გრ

მომზადება

გაასუფთავეთ ვაშლი და ამოჭერით ისე, რომ არ დააზიანოთ მათი მთლიანობა. ხილი დავჭრათ ნაჭრებად.

ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

ტაფაზე გავადნოთ 30 გრ კარაქი 90 გრ შაქარი. დაალაგეთ ვაშლის ნაჭრები და შეწვით ორივე მხრიდან.

ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

აურიეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად, გახეხეთ 120 გრ გაცივებული კარაქი. მიღებული ნაზავი ხელებით ასვრიმეთ.

ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

ფქვილის ნარევს დაუმატეთ 100 გრ შაქარი, 1 კვერცხი და 2 სუფრის კოვზი არაჟანი. მოზილეთ ცომი და გააჩერეთ 10 წუთი.

ხაჭო შეურიეთ დარჩენილ არაჟანს, კვერცხს და შაქარს. ინგრედიენტები ბლენდერით აურიეთ ერთგვაროვნებამდე.

ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

გაყავით ცომი შუაზე. პირველი გააბრტყელეთ ფენად და მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, გვერდები ასწიეთ.

ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

მოაყარეთ ხაჭოს შიგთავსი და კარამელიზებული ვაშლები, დააფარეთ ღვეზელს ფენად გაბრტყელებული ცომის მეორე ნაწილი.

ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

ცომს წაუსვით ათქვეფილი გული და გამოაცხვეთ ღუმელში 180°C-ზე 30-40 წუთის განმავლობაში.

ჩემი ვაშლის ღვეზელი ხაჭოთი უკვე შეუყვარდათ არა მარტო ახლობლებს, კოლეგებსაც! ისინი ითხოვენ ამ დესერტის გამოცხობას დღესასწაულებისთვის და ბედნიერი ვარ!

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ