ყველას სწყინს, რომ წითელი მოცხარის სეზონი ძალიან მოკლეა. ისინი ძალიან მალე მწიფდებიან და შრებიან. როგორც კი შეამჩნევთ, რომ მათი კვირტები წითელი საყურეებით შეიმკო, საქმეს შეუდექით და მოამზადეთ მოცხარის ჯემი. შესაფერისი რეცეპტი ჩათვალეთ, რომ უკვე გაქვთ!
ჯემი წითელი მოცხარით ვიტამინებით სავსე და გემრიელი გამოდის. გირჩევთ ის მულტსახარშ ქვაბში მოამზადოთ: ჭურჭელი საჭირო ტემპერატურა აყენებს, ინტენსიურ ადუღებას და დაწვას თავიდან გაცილებთ. ჯემი სასიამოვნო არომატს ინარჩუნებს.
ინგრედიენტები: წითელი მოცხარი 1.5 კგ, შაქარი 1.5 კგ, წყალი 200 მლ
მომზადება
მოცხარი გაასუფტავეთ, გარეცხეთ, მულტსახარში ქვაბის ჯამში გადაიტანეთ და წყალი დაასხით. ჩართეთ ხარშვის რეჟიმი და დრო 5 წუთზე დააყენეთ. ათვლა დუღილის მომენტიდან დაიწყება.
ამოიღეთ ჯამი ქვაბიდან და მასა ოდნავ გააცივეთ. კენკრა საცერზე მოათავსეთ და გაწურეთ. წვენი და პიურე კურკების და ყლორტების გარეშე უკან, მულტსახარშ ჯამში დააბრუნეთ.
დაუმატეთ შაქარი, აურიეთ. ჩართეთ მოთუშვის რეჟიმი დუღილის შემდეგ 10 წუთით. სანამ ჯემი იხარშება, ქილას და თავსახურს სტერილიზაცია გაუკეთეთ.
ცხელი პიურე ქილაში გადაასხით. თავი დაახურეთ და გასაცივებლად დატოვეთ.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi