ხილის რულეტი -მოამზადეთ “შენი სუფრის” რეცეპტით

0
173
#post_seo_title

ხილის რულეტი შოკოლადით: შენი სუფრის  რეცეპტი

თითოეულ ქვეყანას აქვს საკუთარი საფირმო კერძები, რომლებიც მათ სავიზიტო ბარათად ითვლება. იტალიაში ეს არის პიცა და ლაზანია, გერმანიაში ეს არის კარტოფილის სალათი და ძეხვეული, უკრაინაში – ბორში, ავსტრიაში კი – შტრუდელი. მაგრამ ბოლო ქვეყანამ გამაოცა კიდევ ერთი გემრიელი საკონდიტრო ნაწარმით. როდესაც პირველად ვცადე ალუბლის რულეტი შოკოლადით, რამდენიმე წუთით გამოვვარდი რეალობიდან.

თქვენ იცით, რომ ალუბალი და შოკოლადი მშვენივრად უხდება ერთმანეთს. ამ შიგთავსით ჩვეულებრივ ბლინებს ან ფუნთუშებს ვამზადებდი. ახლა ამ ბისკვიტის რულეტისთვის ზაფხულიდან მოკრეფილი ყველა კენკრა გამოიყენება. სხვათა შორის, დესერტი საკმაოდ იაფი გამოდის.

როგორ მოვამზადოთ ხილის რულეტი შოკოლადით

ალუბლის, ან რომელიმე კენკროვანი ხილის გამოყენება შესაძლებელია როგორც ახალი, ასევე გაყინული. კენკრის წონა მითითებულია თესლის გარეშე. სანამ ცომს ალუბალს დაუმატებთ, წვენი კარგად გამოწურეთ. თუ ზედმეტი ტენიანობაა, ნამცხვარი სათანადოდ არ ცხვება. ასევე შეარჩიეთ შოკოლადი თქვენი გემოვნებით ან შეუთავსეთ ორი სახის: შიგნიდან შავი, გარედან რძისფერი.

ინგრედიენტები

კვერცხი 5 ც

შაქარი 80 გრ

მარილი ერთი მწიკვი

მზესუმზირის ზეთი 30 მლ

ხორბლის ფქვილი 100 გრ

გამაფხვიერებელი 5 გრ

ალუბალი 1 კგ

შავი შოკოლადი 120–130 გრ

ნიგოზი 50 გრ

მომზადება

36 x 32 სმ ზომის საცხობ უჯრას დააფარეთ საცხობი ქაღალდი და მოათავსეთ ალუბალი. გაანაწილეთ ისინი ძირზე თანაბრად. ზემოდან წვრილად გახეხეთ 20–30 გ შოკოლადი.

ხილის რულეტი -მოამზადეთ “შენი სუფრის” რეცეპტით | შენი სუფრა

გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. ცილა ათქვიფეთ ცოტა მარილით. როდესაც ნარევი გათეთრებას დაიწყებს, თანდათანობით დაამატეთ შაქარი. განაგრძეთ თქვეფა, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები (დაახლოებით 7 წუთი)

ხილის რულეტი -მოამზადეთ “შენი სუფრის” რეცეპტით | შენი სუფრა

ათქვეფისას დაუმატეთ გულები თითო-თითო. ჩაასხით უსუნო მზესუმზირის ზეთი და აურიეთ. ფქვილი საცხობ ფხვნილთან ერთად აურიეთ თასში კვერცხის ნარევთან და ნაზად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ხილის რულეტი -მოამზადეთ “შენი სუფრის” რეცეპტით | შენი სუფრა

ცომი დაასხით ალუბალს და გაასწორეთ ფორმაში. გამოაცხვეთ ბისკვიტი 30 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. გადააბრუნეთ ფენა, მოხსენით პერგამენტი და გადაახვიეთ ცხელ-ცხელი. შეფუთეთ პერგამენტის ფურცელში და გადადეთ.

READ  ფუნთუშა ყაყაჩოთი

ხილის რულეტი -მოამზადეთ “შენი სუფრის” რეცეპტით | შენი სუფრა

თხილი დანით წვრილად დაჭერით, 100 გრ შოკოლადი კი წყლის აბაზანაზე გაადნეთ. მომზადებული ინგრედიენტები აურიეთ და რულეტს წაუსვით შოკოლადი-თხილის მინანქარი.

ხილის რულეტი -მოამზადეთ “შენი სუფრის” რეცეპტით | შენი სუფრა
შეგიძლიათ რულეტი ერთი საათით დატოვოთ, რომ მინანქარი ოდნავ გაიყინოს. მაგრამ ალუბლის დესერტის ასეთი მაცდური ხედი ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მოგცემთ ამდენი ხნის ლოდინის საშუალებას. ასე რომ, თქვენ შეგიძლიათ დაუყოვნებლივ ჩააფრინდეთ. შეინახეთ რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ