ჟელეს ტორტი ყავით

0
15
#post_seo_title

ასეთ სიცხეში სულაც არ გვაქვს განწყობა გაზქურასთან ან ღუმელთან დიდი დრო გავატაროთ. მაგრამ, თუ სული ტკბილს გვთხოვს, რთულია უარი ვუთხრათ.

ჟელეს ტორტი ყავით

ყავის ტორტი

სახლის პირობებში მისი მომზაება ძალიან მარტივია. უფრო რთულია მოითმინოთ სანამ გაცივდება!

ჟელეს ტორტი ყავით

ინგრედიენტები
  • 500 მლ წყალი
  • 7 ს.კ. სწრაფად ხსნადი ჟელატინი
  • 200 გ შაქარი
  • 50 გ ყავა
  • 500 გ არაჟანი და იოგურტი
  • 200 გ ნაღების ყველი
  • 250 გ შესქელებული რძე
  • 1,5 ჭიქა რძე
მომზადება

დაუმატეთ 3 ს.კ. ჟელატინი გაციებულ ადუღებულ წყალს. მიეცით საშუალება კარგად შეიწოვოს წყალი.

ჟელეს ტორტი ყავით

დაასხით 40 გ სწრაფად ხსნადი ყავა და კარგად აურიეთ

ჟელეს ტორტი ყავით

ცხელ ყავას დაუმატეთ შაქარი გემოვნებით, ასევე ჟელატინი. აურიეთ, სანამ ჟელატინი მთლიანად არ გაიხსნება.

ჟელეს ტორტი ყავით

გააცივეთ ყავა და დატოვეთ მაცივარში 40 წუთით.

მოამზადეთ რძის მასა. დაასხით დარჩენილ ჟელატინს ადუღებული, მაგრამ გაციებული რძე. დაუცადეთ.

ჟელეს ტორტი ყავით

დაჭერით ყავის ჟელე კუბიკებად.

ჟელეს ტორტი ყავით

დარჩენილი რძე აადუღეთ და დაუმატეთ ყავაში. აურიეთ ეს რძე ჟელატინიან წყალთან სრულ გახსნამდე.

კრემის მოსამზადებლად, არაჟანში ან იოგურტში დაუმატეთ შესქელებული რძე და ნაღების ყველი. ათქვიფეთ.

აურიეთ კრემი ყავის მასასთან.

სპეციალური ფორმაში მოათავსეთ ყავის ჟელის ნაჭრები და დაასხით ზევიდან მიღებული მასა. მაცივარში მინიმუმ 3 საათი გააჩერეთ.

ჟელეს ტორტი ყავით

ეს მარტივი ყავის ტორტი მშვენიერი დესერტი იქნება და ნებისმიერი მაგიდას მორთავს. შეგიძლიათ ყავა კაკაოს ფხვნილით ჩაანაცვლოთ.

ჟელეს ტორტი ყავით

მასალის გამოყენების პირობები