მარტივი კერძები უზბეკური სამზარეულოდან

0
126
#post_seo_title

რაც შეეხება უზბეკურ სამზარეულოს, პირველ რიგში ცნობილი ფლოვი მახსენდება. მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ ეს არ იქნება სრულყოფილი, ტრადიციული “შაქარობის” სალათის გარეშე. ტაშკენტში ამ ბოსტნეულის მარტივ კერძს მიირთმევენ ფლოვთან ერთად,

მარტივი კერძი ბოსტნეულისგან: პომიდვრის, კიტრისა და წიწაკისგან. წიწაკა შეიძლება იყოს როგორც ტკბილი, ასევე მწარე და ზოგჯერ ცხარეც. ყველაფერი შენზეა დამოკიდებული! ასეთი კერძის ბევრის მომზადებას გირჩევთ, რადგან ის სუფრიდან უფრო სწრაფად ქრება, ვიდრე ფლოვი.

შაქარობი

ინგრედიენტები

პომიდორი 2,5 კგ

კიტრი 1 კგ

ბულგარული წიწაკა 700 გრ

ხახვი 800 გრ

ნიორი 1 ც

ოხრახუში 40 გრ

კამა 40 გრ

რეჰანი 35–40 გრ

მარილი 2 ს.კ.

.მზესუმზირის ზეთი 150 მლ

შაქარი 5 ს.კ.

ძმარი 5 ს.კ.

მომზადება

მოამზადეთ გარეცხილი ბოსტნეული: პომიდორი დაჭერით რგოლებად, კიტრი წრეებად ან ნახევარწრედებად, ბულგარული წიწაკა ზოლებად ან კუბიკებად, ხახვი ნახევარ რგოლებად. ნაჭრები საკმაოდ დიდი უნდა იყოს, რომ არ დაიშალოს.

ახლა ჩავყაროთ მინანქრის ან პლასტმასის თასში და ხის ან პლასტმასის კოვზით შევურიოთ დაჭრილი მწვანილი, მარილი და შაქარი.

ზამთრის სალათის რეცეპტი გავაჩეროთ ერთი საათით, რომ ბოსტნეულმა წვენი გამოსცეს. შემდეგ დავამატოთ ძმარი და ჩავალაგოთ ქილებში (ყოველთვის წვენთან ერთად).

გაასტერილეთ ისინი 30-40 წუთის განმავლობაში. თუ ქილები ნახევარი ლიტრია, 20 წუთი საკმარისი იქნება.


ინგრედიენტების მითითებული რაოდენობით მიიღებთ შესანიშნავი გარნირის 5 ლიტრიან ქილებს. ელემენტარულ ვარიაციებში მისთვის მხოლოდ ხახვი და პომიდორი საკმარისია. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ, არავითარ შემთხვევაში არ თქვათ უარი კიტრისა და წიწაკის შესახებ – დაამატეთ მეტი, არ ინანებთ. ახლა, ზაფხულის პიკზე, ზამთრისთვის შაქარობის მომზადების დროა.

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ