კვერცხი კვების ერთ-ერთი სასარგებლო პროდუქტია.
მასში დიდი რაოდენობით არის რკინა, ამინომჟავები და ანტიოქსიდანტები. მაგრამ, უნდა აღინიშნოს, რომ აქ ლაპარაკია ორგანულ კვერცხზე და არა კვერცხის ფხვნილზე და მსგავს პროდუქტებზე.
ჩვენი სხეული 11 სახის შეუცვლელ ცხიმოვანი მჟავას გამოიმუშავებს, რომელიც აუცილებელია ორგანიზმის სწორი ფუნქციონირებისთვის, ხოლო კვერცხი შეიცავს დანარჩენ 9 მჟავას, რომელიც ასევე აუცილებელია ჩვენთვის. უფრო კონკრეტულად რომ განვმარტოთ, ამ 9 ცხიმოვანი მჟავის არარსებობა, შეიძლება გახდეს ქრონიკული დაღლილობის, კანის არაჯანსაღი მდგომარეობის, თმის ცვენის და იმუნური სისტემის დასუსტების მიზეზი.
აქედან გამომდინარე, კვერცხის რეგულარული მოხმარება, თქვენს ორგანიზმს შემდეგ სარგებელს მოუტანს:
დღეში ერთ-ორ კვერცხს შეუძლია დახმარება აღმოგიჩინოთ სხვადასხვა სახის ინფექციებთან ბრძოლაში, რადგან მის შემადგენლობაში დიდი რაოდენობით არის სელენი – უმნიშვნელოვანესი მიკროელემენტი ჩვენი იმუნური სისტემისთვის.
კვერცხში დიდი რაოდენობით არის სხვადასხვა სახის ვიტამინი, რომლებიც ხელს უწყობენ თმის სწრაფ ზრდას, კანისა და მხედველობის კარგ მდგომარეობაში ყოფნას, ასევე, ეს ვიტამინები მნიშვნელოვანია ღვიძლის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის.
მასალის გამოყენების პირობები