ყველა თანხმდება იმაში, რომ კარტოფილი და ხორცი ძალიან უხდება ერთმანეთს. საუბარია ნებისმიერი სახის ხორცეულზე – ეს იქნება საქონლის, ღორის თუ ქათმის. ასეთი კერძები სრულყოფილია და აღარ საჭიროებს სხვადასხვა გარნირს.
დღეს შემოგთავაზებთ მოშუშული ხორცისა და კარტოფილის ტანდემს. მის მოსამზადებლად მხოლოდ ერთი ქვაბი დაგჭირდებათ.
ინგრედიენტები
- 800 გ ღორის ხორცი
- 300 გ ხახვი
- 4 კბილი ნიორი
- 50 გ კარაქი
- ერთი ჩ. კ. ხორცის საკმაზი
- ნახევარი ჩ. კ. შავი პილპილი
- ორი ჩ. კ. მარილი
- მწვანე ხახვი გემოვნებით
- კამა გემოვნებით
- 1,5 კგ კარტოფილი
- 200 გ სტაფილო
- 300 მლ წყალი
- 3 ს. კ. ზეთი
- ორი ცალი დაფნის ფოთოლი
მომზადება
- ხორცი დაჭერი კუბებად. გააცხელე ზეთი სქელძირიან ქვაბში და ხორცი მოხრაკე 5 წუთი, თან ურიე.
- სტაფილო გახეხე, ხახვი კი დაჭერი წვრილად. ჩაამატე ხორცს და შუშე კვლავ 5 წუთი.
- გაფცქვნილი და კუბებად დაჭრილი კარტოფილი დაამატე ხორცის მასას კარაქთან ერთად. დაასხი წყალიც და ხარშე დაბალ ცეცხლზე ნახევარი საათი.
- ჩაამატე ყველანაირი საკმაზი, ნიორი, დაფნის ფოთოლი, მარილი, აურიე და თუშე კვლავ 5 წუთი.
- ბოლოსკენ დაამატე დაჭრილი მწვანე ხახვი და კამა.
კერძი ცხელივე მიიტანე სუფრასთან. ამ კულინარიულ ნამუშევარს ძალიან უხდება ნებისმიერი საზაფხულო სალათა – მაგალითად, კიტრისა და პომიდვრის. ზამთარში კი საუკეთესოა დამჟავებულ ბოსტნეულთან ერთად.
გემრიელად მიირთვი და გაუზიარე რეცეპტი შენს მეგობრებსაც!