თხის რძე და მისი სასარგებლო თვისებები უძველესი დროიდანაა ცნობილი. ოდითგან ფილტვებისა და კუჭის პრობლემების მქონე პაციენტების სამკურნალოდ იყენებდნენ,
თხის რძე შეიცავს: А, С, Е, D და В-ჯგუფის ვიტამინებს, ასევე კალციუმს, კალიუმს, მაგნიუმს, ნატრიუმს, რკინასა და ფოსფორს.
თხის რძეს ორგანიზმი იოლად ითვისებს, ვინაიდან, ძროხის რძესთან შედარებით:
ლაქტოზის რაოდენობა მასში 12%-ით უფრო ნაკლებია,
მისი ცხიმების მოლეკულები ბევრად უფრო მცირეა,
ცილებს განსხვავებული შემადგენლობა აქვს.
როგორც მეცნიერები ამბობენ, გარდა იმისა, რომ თხის რძე თავადაა იოლად ასათვისებელი პროდუქტი, იგი ასევე აძლიერებს ორგანიზმის უნარს, „შეიწოვოს“ უმნიშვნელოვანესი სასარგებლო ნივთიერებები სხვა პროდუქტებიდან.
ყველა ზემოთაღნიშნული სარგებელის მიუხედავად, თხის რძე არ არის რეკომენდებული:
პანკრეასის დაავადებებისას;
ინსულინდამოკიდებული შაქრიანი დიაბეტის დროს;
ვენების ვარიკოზული დაავადების შემთხვევაში;
თრომბოფლებიტის დროს.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები