
633თევზის ფილე ყურძნის ფოთოლში ნამდვილი კულინარიული ექსპერიმენტია.
თევზის ფილე ვაზის ფოთოლში, ინგრედიენტები
კილკა 1,3 კგ
ყურძნის ფოთოლი 45 ც
მზესუმზირის ზეთი 70 მლ
მარილი 2 ს/კ
რეჰანი ხმელი 1 ჩ/კ
შავი პილპილი (დაფქული) 0,5 ჩ.კ.
მომზადება
ფოთლებს დაასხით მდუღარე წყალი. ზეთის ნახევარში მოაყარეთ ჩილის წიწაკა, 1 ჩ.კ. მარილი და პაპრიკა, კარგად აურიეთ.
გარეცხეთ თევზი, ამოიღეთ ნაწლავები და ხერხემალი. მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი, ხმელი რეჰანი, დაასხით 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი და ხელით აურიეთ.
ყურძნის ფოთლის კიდეზე ორი კილკა მოათავსეთ და შეფუთეთ. რამდენიმე შეფუთული თევზი ფრთხილად ააგეთ ხის შამფურებზე, დაამაგრეთ ორივე ბოლოში.
თევზის შამფურები ჩაასსველეთ ცხარე ზეთში და მოათავსეთ გრილზე. შეწვით თევზი 5-7 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.
კერძი ძალიან საინტერესოდ და უჩვეულოდ გამოიყურება. ერთი შეხედვით შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ ეს დოლმაა, მაგრამ პირველი ლუკმის შემდეგ სტუმრებს სახეზე დაბნეული გამომეტყველება აქვთ. წვნიანი თევზი ყურძნის ფოთლების პიკანტური გემოთი ნამდვილად გაგაოცებთ. და არ დაგავიწყდეთ გვერდით დადოთ თასი სოუსით.
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
შენი კალკულატორი, გამოიყენეთ ეს კალკულატორი თქვენი სხეულის მასის ინდექსის (BMI) შესამოწმებლად
კალკულატორი – მიუთითე სქესი და სიმაღლე და გაიგე შენი იდეალური წონა
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi