თევზის ფილე ყურძნის ფოთოლში

0
246
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"resize":1,"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

თევზის ფილე ყურძნის ფოთოლში ნამდვილი კულინარიული ექსპერიმენტია. 

თევზის ფილე ვაზის ფოთოლში, ინგრედიენტები

კილკა 1,3 კგ

ყურძნის ფოთოლი 45 ც

მზესუმზირის ზეთი 70 მლ

მარილი 2 ს/კ

რეჰანი ხმელი 1 ჩ/კ

შავი პილპილი (დაფქული) 0,5 ჩ.კ.

მომზადება

ფოთლებს დაასხით მდუღარე წყალი. ზეთის ნახევარში მოაყარეთ ჩილის წიწაკა, 1 ჩ.კ. მარილი და პაპრიკა, კარგად აურიეთ.

თევზის ფილე ყურძნის ფოთოლში | შენი სუფრა

გარეცხეთ თევზი, ამოიღეთ ნაწლავები და ხერხემალი. მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი, ხმელი რეჰანი, დაასხით 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი და ხელით აურიეთ.

თევზის ფილე ყურძნის ფოთოლში | შენი სუფრა

ყურძნის ფოთლის კიდეზე ორი კილკა მოათავსეთ და შეფუთეთ. რამდენიმე შეფუთული თევზი ფრთხილად ააგეთ ხის შამფურებზე, დაამაგრეთ ორივე ბოლოში.

თევზის ფილე ყურძნის ფოთოლში | შენი სუფრა

თევზის შამფურები ჩაასსველეთ ცხარე ზეთში და მოათავსეთ გრილზე. შეწვით თევზი 5-7 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.

თევზის ფილე ყურძნის ფოთოლში | შენი სუფრა

კერძი ძალიან საინტერესოდ და უჩვეულოდ გამოიყურება. ერთი შეხედვით შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ ეს დოლმაა, მაგრამ პირველი ლუკმის შემდეგ სტუმრებს სახეზე დაბნეული გამომეტყველება აქვთ. წვნიანი თევზი ყურძნის ფოთლების პიკანტური გემოთი ნამდვილად გაგაოცებთ. და არ დაგავიწყდეთ გვერდით დადოთ თასი სოუსით.

READ  ლავაში კომბოსტოს შიგთავსით

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ