სიცილიური კაპონატა – მსუბუქი ბოსტნეულის რაგუ 30 წუთში.

0
227
#post_seo_title

კაპონატა ყაბაყით სიცილიურად

კაპონატა არის ტრადიციული სიცილიური ბოსტნეულის ჩაშუშული. მას ჩვეულებრივ ამზადებენ სხვა ბოსტნეულთან ერთად ჩაშუშული ბადრიჯნისგან. მე ცოტა ხნის წინ ექსპერიმენტი გავუკეთე ბერძნული მუსკატის კაკლით და ბადრიჯნის ნაცვლად ყაბაყის გამოყენებით. ვიფიქრე, რომ სიცილიური კაპონატა არ დაზარალდებოდა ასეთი ჩანაცვლებით და მართალი ვიყავი.
ნაზი ყაბაყისა და ცხარე ხელნაკეთი პომიდვრის სალსას წყალობით, კერძი საოცარ და ნათელ გემოს იძენს. გარდა ამისა, სიცილიური კაპონატა ძალიან მარტივი მოსამზადებელია – პროცესს არაუმეტეს ნახევარი საათი სჭირდება. სუფრაზე ასეთი უნიკალური კერძის მირთმევით, შეგიძლიათ სახლში მიირთვათ იტალიის ნამდვილი შედევრი! ასე რომ, ყოველგვარი შეფერხების გარეშე, მოდით გადავიდეთ ჩვენი მარტივი საზაფხულო ბოსტნეულის ჩაშუშვის მომზადებაზე ყაბაყით.

სიცილიური კაპონატა – მსუბუქი ბოსტნეულის რაგუ 30 წუთში. | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

ხახვი 1 ც

პომიდორი 2 ც

ნიორი 4 კბილი

ნიახურის ღერო 0,5 ც

ყაბაყი 2 ც.

მომზადება

გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით დიდ კუბებად. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და დავამატოთ ხახვი დაბალ ცეცხლზე შესაწვავად.

სიცილიური კაპონატა – მსუბუქი ბოსტნეულის რაგუ 30 წუთში. | შენი სუფრა

ამასობაში მოამზადეთ დანარჩენი ბოსტნეული. პომიდორს მოაცილეთ კანი ნებისმიერი მოსახერხებელი გზით, შემდეგ  დაჭერით დიდ კუბიკებად. ნიორი და ნიახური დაჭერით პატარა ზოლებად. ყაბაყი დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად, ზეთისხილი – ზოლებად ან რგოლებად.

სიცილიური კაპონატა – მსუბუქი ბოსტნეულის რაგუ 30 წუთში. | შენი სუფრა

მოხალულ ხახვზე მოვაყაროთ ნიორი და ნიახური, ვშუშოთ 1 წუთი. შემდეგ დაამატეთ პომიდორი, აურიეთ და მოხარშეთ პომიდვრის სალსა საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ მარილი, პილპილი, მოაყარეთ ორეგანო.

სიცილიური კაპონატა – მსუბუქი ბოსტნეულის რაგუ 30 წუთში. | შენი სუფრა

ცალკე, ყაბაყი მოათავსეთ ცხელ ტაფაში მცენარეულ ზეთთან ერთად და შეწვით დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთი.

სიცილიური კაპონატა – მსუბუქი ბოსტნეულის რაგუ 30 წუთში. | შენი სუფრა

მომზადებული სოუსი მოვასხათ შემწვარ ყაბაყს და მოვაყაროთ ანისული. შემდეგ ტაფაში მოვაყაროთ ზეთისხილი და კარგად ავურიოთ. გააჩერეთ კერძი 10 წუთი და მოაყარეთ ახალი მწვანილი.

სიცილიური კაპონატა – მსუბუქი ბოსტნეულის რაგუ 30 წუთში. | შენი სუფრა

სიცილიური კაპონატა კარგია როგორც სიცხეში, როცა ისვენებ ბუნებაში, ასევე გრილ დროს, როცა თბილ კომპანიაში თბები. მისი მირთმევა შესაძლებელია როგორც ცივი, ასევე ცხელი. განსაკუთრებით გემრიელი იქნება, თუ ხრაშუნა ჩიაბატაზე (იტალიური თეთრი პური)წასახემსებლად მივირთმევთ.

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  გამოიყენეთ ეს პატარა ხრიკი და ისიამოვნეთ ზაფხულის დესერტით მთელი წლის განმავლობაში. რჩება წითელი, სურნელოვანი და წვნიანი.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ