მაშინაც კი, თუ მაცივარი ფუნქციონირებს შეფერხებების გარეშე, მასში პოტენციურად საშიში მიკროორგანიზმები შეიძლება არსებობდნენ. ცივი მხოლოდ ანელებს ბაქტერიების ზრდას, მაგრამ არ აჩერებს მათი წაროქმნის პროცესებს. სწორედ ამიტომ, საყოფაცხოვრებო ტექნიკა რეგულარულად უნდა იწმინდებოდე, საკვები კი უნდა ინახებოდეს სწორ პირობებში.
ბევრი ადამიანი მიჩვეულია საკვების შენახვას პლასტმასის შესაფუთებში. მაგრამ ყველა პროდუქტი არ შეიძლება ინახებოდეს ამ გზით. მაგალითად, ჩანთაში დარჩენილი ყველი რამდენიმე დღეში პლასტმასის გემოს მიიღებს. უმჯობესია გამოიყენოთ მინის კონტეინერები, რომლებიც დიდხანს შეინარჩუნებენ პროდუქციის თავდაპირველ გემოვნურ თვისებებსა და ხარისხს.
ბევრი ჩვენგანი ყიდვისას წინასწარ იჭერს თადარიგს და წინასწარ მარაგდება, რომ ყოველდღე არ გაიქცეს მაღაზიაში. ამის გამო, რამდენიმე ყუთი წვენის და ბოთლის დაგროვდება მაცივარში ქაოსს იწვევს, წვენის გაუხსნელი პაკეტი შეიძლება უსაფრთხოდ მოათავსოთ სამზარეულოს თაროზე, ხოლო უკვე გახსნილი უნდა ინახებოდეს მაცივარში.
საკვების კონტეინერების გამოყენების მრავალი უპირატესობა არსებობს. პირველ რიგში, თქვენ შეგიძლიათ მარტივად დაწეროთ მათზე ვადის გასვლის თარიღი და, შესაბამისად, შემთხვევით არ დაივიწყოთ რაიმე მალფუჭებადი. მეორეც, თუ თქვენ აღნიშნეთ რა ინახება კონკრეტულ კონტეინერში, ოჯახის წევრებს საათობით არ დაჭირდებათ მათი ძებნა და დახარისხება.
ხშირად, მაცივრის ქვედა თაროები გამოიყენება ნედლეული ბოსტნეულისა და მწვანილის შესანახად. მაგრამ თუ თქვენ მწვანილს, მაგალითად კამას ან სალათის ფურცელს ჭიქა წყალში მოათავსებთ, ის დიდი ხნის განმავლობაში შეინარჩუნებს სიცოცხლესა და თავდაპირველ არომატს.
კვერცხის სტენდი, როგორც წესი, გვხვდება მაცივარის კარის თაროზე, მაგრამ ეს პროდუქტები უნდა ინახებოდეს შიდა თაროებზე რადგან კარის არეში, ტემპერატურა მნიშვნელოვნად იცვლება, ამიტომ ზოგიერთ პროდუქტს შეუძლია სწრაფად გააფუჭოს, მაგალითად კვერცხი. მაგრამ საწებლებისა და წვენებისთვის, კარის თაროები შესანიშნავია.
ზოგჯერ საკმარისია გამოიყენოთ სადეზინფექციო ხელსახოცები მაცივრებისთვის, რადგან ისინი კარგია მცირე ზომის ნამსხვრევებისა და ნარჩენების შესაგროვებლად რომლებიც შემთხვევით იშლება პაკეტებიდან.
იმისათვის, რომ მაცივარმა გამართულად იმუშაოს, ჰაერი ყოველთვის უნდა ცირკულირდეს მის შიგნით. თუ თაროებს კონტეინერებით, ქოთნებითა და ბოთლებით გაავსებთ, საკვები არათანაბრად გაცივდება. გარდა ამისა, ვენტილაციის ნაკლებობის გამო, ტენიანობა იზრდება ბაქტერიების გამრავლებაის საშიშროებაც ჩნდება.
დანაშაულია გადააგდო საკვები ნაგავში, ვადის გასვლის გამო. სწორედ ამიტომ, საკვები, რომელიც პირველ რიგში უნდა მიირთვათ, მაცივარში თვალშისაცემ ადგილას მოათავსეთ.
მასალის გამოყენების პირობები