ზოგადად ითვლება, რომ ხუთი სახის კოვზი არსებობს: უჟანგავი ფოლადის, კერამიკული, პლასტმასის, ხის და ხორბლის ჩალის კოვზები; უჟანგავი ფოლადისა და კერამიკული კოვზები ჩვეულებრივ გამოიყენება სახლში.
ნატურალური ხისგან დამზადებული სუპის კოვზი არის კოვზის უძველესი სახეობა. მას შემდეგ, რაც ხალხმა საჭმლის მომზადება დაიწყო, ისინი ხის სუპის კოვზებს იყენებდნენ იყენებდნენ. ხის სუპის კოვზების ფერი და ტექსტურა ლამაზი, უსაფრთხო და ეკოლოგიურად სუფთაა, ის ასევე არატოქსიკურია. თუმცა, ხის კოვზი მიდრეკილია ნაოჭებისკენ და კვებავს ბაქტერიებს. ამიტომ განსაკუთრებული ყურადღება უნდა მიექცეს დეზინფექციას და სანიტარიულ პირობებს. ხის კოვზი ეკოლოგიურად სუფთა და უსაფრთხოა. თუმცა გამოყენებული ხის კოვზი უნდა იყოს შეუღებავი. ბუნებრივი ხის კოვზი უსაფრთხოა და ის ადამიანის ჯანმრთელობას ზიანს არ მიაყენებს.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები