გაზაფხული და ზაფხული არა მხოლოდ დასვენების და მოგზაურობის დროა, არამედ ახალი, გემრიელი და ჯანსაღი თევზის სეზონიც. ამ პერიოდში თევზი განსაკუთრებით მდიდარია ვიტამინებით, მინერალებითა და სხვა სასარგებლო ნივთიერებებით, რომლებიც აუცილებელია ჩვენი ორგანიზმისთვის ხანგრძლივი ზამთრის შემდეგ.
რა სარგებლობა მოაქვს თევზის ჭამას გაზაფხულსა და ზაფხულში?
თევზი მდიდარია A, D, E, B12 ვიტამინებით, ასევე კალციუმით, ფოსფორით, სელენით და სხვა მნიშვნელოვანი მიკროელემენტებით. ეს პროდუქტი ადვილად ასათვისებელი ცილის წყაროა. თევზის შემადგენლობაში შემავალი ცილა ადვილად შეიწოვება ორგანიზმის მიერ და შესანიშნავი სამშენებლო მასალაა კუნთებისთვის.
თევზი მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც აუცილებელია ჯანსაღი გულის, ტვინის, სისხლძარღვებისა და მხედველობისთვის. თევზის უმეტესობა დაბალკალორიულია, რაც მათ იდეალურს ხდის მათთვის, ვინც აკონტროლებს საკუთარ წონას.