სახლში მომზადებული გრანოლა უგემრიელესი საუზმე და ენერგიის ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა. მისი მომზადება მარტივია, შეგიძლიათ წინასწარ გააკეთოთ და რამდენიმე დღის ან კვირის განმავლობაში მიირთვათ.
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა შვრია
- 2 სუფრის კოვზი ქოქოსის ზეთი
- 4 სუფრის კოვზი ნატურალური (გადაუმუშავებელი) თაფლი
- 1/2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი თხილეული თქვენი გემოვნებით, მაგალითად ნუში, ნიგოზი, თხილი და ა.შ
- 1/2 ჭიქა ნებისმიერი ხილის ჩირი, მაგალითად, ქიშმიში ან გამომშრალი კენკრა
- 1/2-1 ჩაის კოვზი დარიჩინი (გემოვნებით)
- 1/2 ჭიქა ქოქოსის ფანტელი
- 1 სუფრის კოვზი ჩიას თესლი (ან სელის, ან ორივე)
- სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ, დაუმატოთ: გაფცქვნილი გოგრის თესლი, სულ ცოტა მარილი, 75%-იანი შოკოლადის ნატეხები, მაგრამ თუ უშაქრო მიუსლის გაკეთება გსურთ, შოკოლადს ნუ დაუმატებთ.
მომზადების მეთოდი:
გააცხელეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე. დაასხით ქოქოსის ზეთი და გააცხელეთ.
ზეთიან ტაფაზე მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი, შოკოლადის, თაფლისა და ჩირის გარდა.
კარგად ურიეთ, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. თუ ძალიან სწრაფად დაიწყებს გაყავისფრებას, დაუწიეთ ცეცხლს. დაახლოებით 3-4 წუთი საკმარისია.
გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ თაფლი. კარგად აურიეთ.
აცადეთ გაციება. შეგიძლიათ მისცეთ ფორმა ან დატოვოთ გაშლილი.
შეგრილებულ გრანოლას შეგიძლიათ დაამატოთ ჩირი და შოკოლადის ნატეხები.
კარგად გაცივებული გრანოლა გადაიტანეთ კონტეინერში.
გრანოლა შეგიძლიათ მიირთვათ ნუშის რძესთან ან მაწონთან ერთად. ის ასევე ჩაგინაცვლებთ ტკბილ წასახემსებელს.
იმისათვის, რომ საუზმე კიდევ უფრო სასიამოვნო გახადოთ, ლამაზად გააფორმეთ საკვები. ჩართეთ ოჯახის წევრები და იხალისეთ მომზადების პროცესით. ოჯახის წევრებთან ერთად საუზმე კი გადააქციეთ ოჯახურ ტრადიციად. ასე თქვენი საუზმე არა მხოლოდ ჯანსაღი, არამედ სასიამოვნო და სახალისო პროცესიც იქნება.
გემრიელად მიირთვით!
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები