წიწაკა
საუკეთესო ადგილი წიწაკის შესანახად რათა მან არ დაკარგოს სიახლე და გემოვნური თვისებები მაცივარია, ოპტიმალური ტემპერატურა კი 4-5 გრადუსი. უბრალოდ გაურეცხავ მდგომარეობაში მოათავსეთ პლასტმასის კონტეინერში ან ცელოფნის პარკში და შეინახეთ მაცივრის ბოსტნეულის უჯრაში.
ბულგარული წიწაკა
უპირველეს ყოვლისა მნიშვნელოვანია რომ ერთმანეთისგან გამოვაცალკევოთ ბულგარული წიწაკის მოუმწიფებელი ნაყოფი მომწიფებულისგან, რადგან მაცივრის გარეშე შენახვის პირობები განსხვავებულია. მოუმწიფებელი ბულგარული წიწაკის შენახვა უმჯობესია 10-12 გრადუსზე და 90% ტენიანობის პირობებში სარდაფში ან ნებისმიერ გრილ ადგილზე, ხოლო მომწიფებულის 1-2 გრადუსზე 90% ტენიანობით.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები