მისი გემო და არომატი ისეთივე საუცხოოა, როგორც მისი მომზადების სიმარტივე.
თუ არ გაქვთ თხილი, შეგიძლიათ, გამოიყენოთ კაკალი ან ნუში. მათი დაქუცმაცებით მიიღებთ პუდინგს, რომელიც ძალიან მოუხდება ფუნთუშას.
ინგრედიენტები:
- 1 ცალი დასაჭრელი თეთრი პური
- 250 გრამი გაყინული მოცვი
- 100 გრამი კარაქი
- 100 გრამი ყავისფერი შაქარი
- 80 გრამი თხილი/პეკანი
- 2 ცალი კვერცხის გული
- 150 მლ/ლ ცხიმიანი ნაღები
- 1⁄2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
მომზადების მეთოდი:
ნაბიჯი 1
გააცხელეთ ღუმელი 180°-მდე. გაალღვეთ მოცვი. გამლღვალი კარაქი აზილეთ შაქართან და მიღებული მასა წაუსვით საცხობ ფორმას. ფორმაში მოათავსეთ ნახევრად დაჭრილი თხილი/პეკანი და მოცვი, ზემოდან კი მოაყარეთ შაქარი იმდენი, რომ 1 ჩ/კ დაგრჩეთ.
ნაბიჯი 2
დაჭერით პური 1 სმ. სისქის ფენებად (ბულკი ხომ არ გვეცადა?) და მოათავსეთ მოცვზე იმდენი, რომ დაფაროს. კვერცხის გულს დაამატეთ ვანილი, დაასხით ნაღები და ათქვიფეთ. მოასხით ფუნთუშას ვანილისა და ნაღების ნაზავი და მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი.
ნაბიჯი 3
გამოაცხვეთ პუდინგი ღუმელში 20-25 წუთით და ბოლოს გადმოაპირქვავეთ ლანგარზე.
მასალის გამოყენების პირობები