ინგრედიენტები:
- 1½ ჭიქა უცხიმო ან დაბალცხიმიანი რძე
- 2 ჭიქა შვრია
- 1 ჭიქა ტექსტურირებული მცენარეული ცილა წყალთან ერთად
- 2 ჭიქა მთელი ფქვილი
- ½ ჭიქა ყავისფერი შაქარი
- 1 ჭიქა ვაშლის სოუსი
- 2 კვერცხი
- 2 კვერცხის ცილა
- 1 ჩ/კ. მარილი
- 1 ჩ/კ. საცხობი სოდა
- 2 ჩ/კ. ფქვილი
- 3 ს/კ. დარიჩინი
- ½ ჭიქა დაფქული სელის თესლი
- 1 ჭიქა ქიშმიში
მომზადების მეთოდი:
შვრია დაასველეთ რძეში 30-45 წუთის განმავლობაში. შეურიეთ ვაშლის სოუსი, კვერცხი, ცილა, ტექსტურირებული მცენარეული ცილა და ყავისფერი შაქარი.
ცალკე თასში აურიეთ სოდა, გამაფხვიერებელი, დარიჩინი, ფქვილი და მარილი.
თანდათანობით დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები სველ ნარევს ზედმეტი შერევის გარეშე.
გამოაცხვეთ მაფინები 20 წუთის განმავლობაში 200 C გრადუსზე. რეცეპტით მზადდება 24 საშუალო ზომის ცილოვანი მაფინი.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები