ელეგანტური იაპონური კიტრის სალათი ბალანსირებული და მარტივად მოსამზადებელი კერძია.
ინგრედიენტები:
• 2 ცალი საშუალო ზომის კიტრი
• ¼ ჭიქა ძმარი
• 1 ჩაის კოვზი შაქარი
• ¼ ჩაის კოვზი მარილი
• 2 სუფრის კოვზი სეზამის მოხალული მარცვლები
მომზადების დრო: 15 წთ.
მომზადების მეთოდი:
გათალეთ კიტრი. ალაგ-ალაგ დაუტოვეთ მწვანე კანი . გაჭერით ორ ნაწილად. კოვზით ამოაცალეთ თესლი და ზედმეტი გული. კარგად გაასუფთავეთ. კიტრი უნდა დაჭრათ უწვრილეს, თხელ ნაჭრებად.
ზომიერ ჯამში ერთმანეთში აურიეთ მარილი, ძმარი და შაქარი. ჩაამატეთ კიტრი. მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და გემრიელად მიირთვით.
კალორიულობა: 46 კალორია.
ცხიმი: 2 გრ.
ბოჭკო: 1 გრ.
ნახშირწყლები: 4 გრ.
ცილა: 1 გრ.
ფოლიუმის მჟავა: 14 მგ.
ქოლესტერინი: 0 მგ.
შაქარი: 2 გრ.
C ვიტამინი: 3 მგ.
კალციუმი: 14 მგ.
რკინა: 7 მგ.
ნატრიუმი: 147 მგ.
კალიუმი: 137 მგ.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები