გიზიარებთ სააღდგომო ხაჭოს პასკის შესანიშნავ რეცეპტს. ძალიან მსუბუქია, გემრიელი და ნაზი.
შემადგენლობა:
- 800გ. ხაჭო
- 2 ჭ. შაქარი
- 100 გ. ნაღების კარაქი
- ნახევარი ჭიქა არაჟანი
- ნახევარი ჭიქა გასუფთავებული და დაჭრილი ნუში
- 5 კვერცხი
- ქიშმიში გემოვნებით
- ნახევარი ჩ/კ. მარილი
საფეხურები:
ხაჭო რამდენჯერმე გაწურეთ საცერში და შემდეგ შეურიეთ არაჟანს.
გახეხეთ კარაქი შაქართან ერთად, თანდათან დაუმატეთ კვერცხები. ამ ნარევში შაქარი მთლიანად უნდა გაიხსნას. მზა მასას შეურიეთ ხაჭო, დაუმატეთ წინასწარ გარეცხილი და გამშრალი ქიშმიში და ნუში.
გადაიტანეთ მასა სპეციალურად მომზადებულ ფორმაში და ფრთხილად დაადეთ რამე მძიმე საგანი. შედგით მაცივარში მინიმუმ ერთი დღით.
ამის შემდეგ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გადაიტანოთ ხაჭოს პასკა სააღდგომო თეფშზე. შემდეგ გააფორმეთ არაჟანით, შაქრით, თხილით, დაშაქრული ხილით ან ქიშმიშით.