კერამიკული ჭურჭელი უნიკალურია სხვადასხვა მიზეზის გამო, მათ შორის მისი გამძლეობის, ხელმისაწვდომი მასალისა და სტილის ფართო არჩევანის გამო.
კერამიკული ჭურჭლის გამოყენების ტოპ 5 უპირატესობა
ფართო არჩევანი
კერამიკული კატეგორია მოიცავს მასალებს, როგორიცაა ფაიფური, ტერაკოტა, მოჭიქული თიხის ჭურჭელი და ძვლის ჩინგი. არსებობს ხელოსნური სადილის ჭურჭლის სტილი და მასალა ყველა შემთხვევისთვის, საღამოს ვახშმიდან დაწყებული საკვირაო ბრანჩებით დამთავრებული.
ინარჩუნებს სითბოს
იმის გამო, რომ კერამიკული ჭურჭელი ღუმელში იწვება, მომზადებისა და ცხელი საკვების მირთმევისას მას შეუძლია სერიოზულ ცვეთას გაუძლოს. მაგალითად, ფაიფური სითბოს თანაბრად ანაწილევს მთელ კერძზე, ჭურჭლის დამსხვრევის გარეშე.
არაფოროვანი
პლასტმასისგან დამზადებული ჭურჭლისგან განსხვავებით, კერამიკული სადილის ჭურჭელი არაფოროვანია, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის არ შთანთქავს ქიმიკატებს დასუფთავების პროცესიდან ან საკვების ნაწილაკებს მირთმევისას. როდესაც თქვენ მიირთმევთ მოხარშულ და კერამიკულ ჭურჭელში მომზადებულ საკვებს, თქვენ იცით, რომ არ მიიღებთ რაიმე მავნებელს.
უაღრესად მრავალმხრივი
კერამიკული ჭურჭელი შეიძლება გამოყენებულ იქნას შიდა ან გარეთ, ცხელი ან ცივი საკვებისთვის და მრავალფეროვან გარემოში. კერამიკული ჭურჭლის ერთი ნაკრები კარგად მოგემსახურებათ წლების განმავლობაში წვეულებებისა და ოჯახური ვახშმებისთვის.
მარტივი გაწმენდა
თქვენი კერამიკული ჭურჭლის გლუვი, მოჭიქული ზედაპირი მის გაწმენდას საოცრად მარტივს ხდის. იმის გამო, რომ ისინი არაფოროვანია, კერამიკული ნივთები არ წებდება ისე, როგორც სხვა მასალები. საკმარისია სწრაფი რეცხვა საპნით და წყლით, რათა თქვენი კერამიკული ჭურჭელი ცქრიალა და სუფთა იყოს.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები