ინგრედიენტები:
- 5 ჭიქა ახალი ჟოლო
- 1 ჭიქა წყალი
- 1 1⁄2 ჭიქა შაქარი
- 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
- 2 ს/კ ახალი ლიმონის წვენი
მომზადების მეთოდი:
ნაბიჯი 1
წყალი და ჟოლო სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ. თქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე.
ნაბიჯი 2
დიდ თასზე ზემოდან ბადიანი საწურიმოათავსეთ. ჟოლოს პიურე ოთხად გაყავით, საწურზე გადაიტანეთ და დიდი კოვზით დააწექით, ისე რომ თესლი საწურზე დარჩეს. გაიმეორეთ დარჩენილი პიურეს შემთხვევაშიც. საწურში დარჩენილი მასა გადაყარეთ.
ნაბიჯი 3
მიღებულ პიურეს თასში შაქარი, ვანილი და ლიმონი დაუმატეთ. თქვიფეთ შაქრის გალღობამდე.
ნაბიჯი 4
გადაიტანეთ დაბალ კონტეინერში და მყარი სობრეტის მისაღებად რამდენიმე საათით გაყინეთ. (ან გადაიტანეთ თქვენს ნაყინის დასამზადებელ მოწყობილობაში და გაყინეთ მისი ინსტრუქციის შესაბამისად.)
მასალის გამოყენების პირობები