ისპანახი არის ფოთლოვანი მწვანე ბოსტნეული, რომელიც მდიდარია ვიტამინებით A, C, K. ის არის რკინის, კალციუმის, კალიუმის კარგი წყარო.
ისპანახი ასევე დაბალკალორიულია, მდიდარია ბოჭკოთი, აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები, რაც მას შესანიშნავ ბოსტნეულს ხდის ჯანსაღი კანის, ძვლების, თვალების შესანარჩუნებლად.
გარდა ამისა, ისპანახი არის ძალიან მრავალმხრივი ბოსტნეული, რომელიც შეიძლება მომზადდეს სხვადასხვა მეთოდით. ის შეიძლება მიირთვათ უმი, მოხარშული, დაამატოთ სალათებში, როგორც “გვერდითი” კერძი, ან დაამატოთ სუპებში. რბილი გემო საშუალებას აძლევს იდეალურად შეუერთდეს სხვა მრავალფეროვან საკვებსა და სანელებლებს, რის გამოც ისპანახი ნებისმიერი კერძის გემრიელ დანამატად იქცევა. სარგებლობის ასეთი ფართო სპექტრითა და გემრიელი გემოთი, ისპანახი ითვლება ჯანსაღ, გემრიელ ბოსტნეულად, რომელიც უნდა შედიოდეს დაბალანსებულ კვების რაციონში.
და ბოლოს, ისპანახი რა თქმა უნდა მდიდარია ცილებით – 100 გრამი შეიცავს 3 გრამ ცილას, რაც დღიურად მისაღები ცილის ნორმის 6%-ია.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები