ბროკოლი ბევრ საკვებ ნივთიერებას შეიცავს, მათ შორისა ბოჭკო, C ვიტამინი, K ვიტამინი, რკინა და კალიუმი. ბევრ სხვა ბოსტნეულთან შედარებით, ის ასევე ძალიან მდიდარია ცილებით.
ამ მწვანე ბოსტნეულის მირთმევა შესაძლებელია როგორც უმი, ასევე მოხარშული. მაგრამ ბოლო კვლევებმა აჩვენა, რომ ორთქლზე მოხარშვა ჯანმრთელობისთვის ყველაზე მეტ სარგებელს იძლევა.
ბროკოლი შედარებით მდიდარია ცილებით, რაც მისი მშრალი წონის 29%-ს შეადგენს. თუმცა, წყლის მაღალი შემცველობის გამო, 1 ჭიქა (91 გრამი) ბროკოლი იძლევა მხოლოდ 3 გრამ ცილას.
გარდა ამისა, ბროკოლი გვაჭლევს ბოჭკოს, რაც არის ჯანსაღი დიეტის მნიშვნელოვანი ნაწილი.
ბოჭკო, იგივე “Fiber” ხელს უწყობს ნაწლავების ჯანმრთელობას, დაეხმაროს სხვადასხვა დაავადებების თავიდან აცილებას და წონის დაკლებას.
ერთი ჭიქა (91 გრამი) უმი ბროკოლი გვანარაგებს 2,3 გრამი ბოჭკოთი, რაც შეადგენს ყოველდღიური ღირებულების 5-10%-ს.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები