გამოდის უფუმფულესი და უგემრიელესი!” – ფუნთუშების რეცეპტი
ინგრედიენტები: მშრალი საფუარი – 10 გ. რძე – 500 მლ. მარილი – 1 ჩკ. შაქარი – 100 გ. რბილი კარაქი – 100 გ. ფქვილი – 700 გ. კვერცხის გული – 1 ცალი. რძე – 2 სკ.
მომზადების წესი
თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი, შაქარი და ცოტა ფქვილი, კარგად ავურიოთ და დავდგათ გასააქტიურებლად რამდენიმე წუთით. გაცრილ ფქვილს დავუმატოთ მარილი, აქტიური საფუარი და მოვზილოთ ცომი. ბოლოს დავუმატოთ რბილი კარაქი და კარგად დავამუშაოთ ხელით, რომ გახდეს პრიალა ცომი. დავასვენოთ სითბოში 1 სთ. დავყოთ 12 გუნდად. კარგად შეკრული გუნდები მოვათავსოთ საცხობი სინით 20 წთ სითბოში. გადავუსვათ კვერცხის გული და რძის ნარევი და გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე ზედა-ქვედა წვით. ასევე 1 კვერცხის გულისა და 2 სკ რძის ნაზავი ზემოდან წასასმელად. გამოცხობის შემდეგ ფუნჯით გადავუსვათ თაფლი და მოვაყაროთ პუდრი.
#drpkhakadze#გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით
ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim