როგორ მოვამზადოთ ატმის აზიური სალათი – მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
ატმის აზიური სალათი უნიკალური და არომატული კერძია, რომელიც ხასიათდება ეგზოტიკური გემოთი და სიგრილით. თუ გსურთ, რომ სადილისთვის ან წვეულებისთვის განსხვავებული და მსუბუქი კერძი მოამზადოთ, ეს სალათი იდეალური არჩევანია. გთავაზობთ მარტივ რეცეპტს, რომლის მომზადება სახლშიც შეგიძლიათ.
საჭირო ინგრედიენტები: 3-4 ცალი სუფთა და მწიფე ატამი, 1 ცალი წითელი ხახვი, 1 ცალი კიტრი, 1 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა, მუჭა ახალი ქინძი, მუჭა ახალი პიტნა, 50 გრ დაჭრილი არაქისი ან ნუში, 2-3 ს.კ. სოიოს სოუსი, 1 ს.კ. ლაიმის წვენი, 1 ს.კ. თაფლი ან აგავის სიროფი, 1 ჩ.კ. სეზამის ზეთი, ჩილი (სურვილისამებრ)
მომზადების ინსტრუქცია: ინგრედიენტების მომზადება
ატამი კარგად გარეცხეთ და დაჭერით თხელ ნაჭრებად. კიტრი და ბულგარული წიწაკა დაჭერით წვრილად, ხოლო წითელი ხახვი ნახევარწრეებად. ახალი ქინძი და პიტნა წვრილად დაკეპეთ.
სოუსის მომზადება
პატარა ჯამში აურიეთ სოიოს სოუსი, ლაიმის წვენი, თაფლი და სეზამის ზეთი. თუ გიყვართ ცხარე, დაამატეთ ცოტაოდენი ჩილი.
სალათის აწყობა
დიდ თასში ჩაყარეთ დაჭრილი ატამი, ბოსტნეული და მწვანილი. დაასხით მომზადებული სოუსი და ნაზად აურიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი კარგად დაიფაროს სოუსით.
გარნირის დამატება
სალათს ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი არაქისი ან ნუში – ეს დამატებითი ტექსტურა და არომატი იქნება.
რატომ უნდა მოამზადოთ ატმის აზიური სალათი?
სიგრილე და სიახლე – იდეალური არჩევანია.
ჯანსაღი და დაბალანსებული – შეიცავს ვიტამინებით მდიდარ ბოსტნეულსა და ხილს.
მარტივი და სწრაფი – მზადდება სულ რაღაც 15 წუთში.
ეგზოტიკური გემო – აზიური სოუსი და სეზამის ზეთის არომატი განსაკუთრებულ ხიბლს სძენს.
ატმის აზიური სალათი შესანიშნავი გზაა, გაახალისოთ თქვენი მენიუ და გასინჯოთ ახალი, არომატული კომბინაციები. თუ გიყვართ აზიური სამზარეულო და უპირატესობას ანიჭებთ მსუბუქ კერძებს, ეს სალათი აუცილებლად უნდა სცადოთ.
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები