თურქულ სამზარეულოში ერთ-ერთი ყველაზე ხშირად გამოყენებული პროდუქტი ხორბლის ბურღულია.
ხორბლის ბურღულს ბრინჯის მსგავსად, ხშირად გამოიყენებენ ფლავის, სალათის, წვნიანის, ბოსტნეულის კერძების მოსამზადებლად.
რა არის ხორბლის ბურღული?
ხორბლის ბურღული ხშირად კუსკუსში ერევათ. სინამდვილეში ბურღული დანაწევრებული ხორბალია. ხორბლის მარცვლებს ჯერ წყალში ადუღებენ, შემდეგ აშრობენ, ქერქს აშორებენ და წისქვილში სხვადასხვა ზომით ღერღავენ. მსხვილად დაღერღილს ძირითადად ფლავის მოსამზადებლად იყენებენ, წვრილად დაღერღილს კი კატლეტის, ტოლმის და სალათების მოსამზადებლად.
ბურღულის ფლავის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები
1 წყლის ჭიქა მსხვილად დაღერღილი ხორბლის ბურღული
¼ წყლის ჭიქა ზეთი
1 ცალი ხახვი
2-3 ცალი მწვანე წიწაკა
½ სუფრის კოვზი ტომატის პასტა
2 ცალი პომიდორი
2 წყლის ჭიქა ადუღებული წყალი
მარილი, შავი პილპილი, წითელი წიწაკა, პიტნა
2 სუფრის კოვზი კარაქი
ახალა კი შემოგთავაზებთ მომზადების წესს:
პირველ რიგში ზეთი გავაცხელოთ, მასში წვრილად დაჭრილი ხახვი და მწვანე წიწაკა მოვთუშოთ, დავამატოთ ტომატის პასტა და კიდევ რამდენიმე წუთი ვთუშოთ. შემდეგ კანგაცლილი და წვრილად დაჭრილი პომიდორი ჩავამატოთ და გაზქურაზე პომიდვრის დარბილებამდე გავაჩეროთ. ამავდროულად ბურღული გავრეცხოთ, გავწუროთ და მომზადებულ მასაში ჩავამატოთ. დავასხათ ადუღებული წყალი და გაზქურას დავუწიოთ. დავამატოთ მარილი და სანელებლები. ბურღული წყლის შეშრობამდე ვხარშოთ. გაზქურა გამოვრთოთ. ცალკე ტაფაზე კარაქი გავადნოთ და მომზადებულ ბურღულს ზემოდან მოვასხათ. ბურღულის ფლავი დაახლოებით 10 წუთი გავაჩეროთ და შემდეგ მივიტანოთ სუფრასთან.
შეგერგოთ…
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები