საახალწლო სუფრა და საახალწლო კერძები დღესასწაულის ერთ-ერთი მთავარი საზრუნავია. რა არ უნდა გქონდეთ 2025 წელთან შესახვედრად სადღესასწაულო სუფრაზე,
საახალწლო სუფრაზე ჯობს, აქცენტი ახალ, ნატურალურ კერძებზე, ბოსტნეულსა და დელიკატურ არომატზე გააკეთოთ. 2025 წლის მთავარი სიმბოლო უპირატესობას სიახლეს და ამავდროულად, ბუნებრიობას ანიჭებს. ამიტომაც, ჯობს სადღესასწაულო სუფრისთვის ნაკლებად მოამზადოთ ისეთი კერძები, რომლებსაც დიდი რაოდენობით ხელოვნურ დანამატებს გაუკეთებთ. ასევე, უარი თქვით, მზა და გადამუშავებულ პროდუქტებზე. ეცადეთ, ყველა კერძი თუ გასაფორმებელი დეტალი საკუთარი ხელით დაამზადოთ. გველი შრომისმოყვარეობასა და მცდელობას განსაკუთრებით აფასებს.
ფრთხილად იყავით პარკოსნების შემთხვევაშიც. მიუხედავად იმისა, რომ ისეთი პარკოსნები, როგორიცაა ლობიო, ოსპი თუ სხვა, საკვები ნივთიერებებითაა სავსე, მათ შეუძლიათ, სიმძიმე გამოიწვიონ, რაც გველის მოხდენილ ბუნებას არ შეესაბამება.
სადღესასწაულო სუფრაზე განსაკუთრებით მაღალკალორიული და მძიმე საკვები არ განვათავსოთ. მსუბუქი სალათები და ბოსტნეული, მინიმალისტურად, მაგრამ ჰარმონიულად გაფორმებული კერძები გამოიყენეთ.
მოერიდეთ ბევრი კრემისგან დამზადებულ ტორტებსა და ნამცხვრებს. ძნელად მოსანელებელი და კალორიებით გადატვირთული საკვები გველს ნაკლებად მოსწონს. უმჯობესია, ახალ წელს ბევრი ხილით, ხილისაგან დამზადებული მსუბუქი დესერტებით, მუსებით შეხვდეთ.
იმის გამო, რომ 2025 წლის მთავარ სიმბოლოს სიმსუბუქე და ზომიერება უყვარს, ჯობს, სადღესასწაულო სუფრაზე ძალიან ცხიმიანი და მაღალკალორიული საკვები არ განათავსოთ. უპირატესობა მიანიჭეთ თევზსა და ფრინველის ხორცს.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები