მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს.

0
105
#post_seo_title

ყველა დისახლისმა იცის, რომ ზაფხული მხოლოდ დასვენების დრო არ არის. ივნისიდან ოქტომბრამდე ყველა სამზარეულო კონსერვის ქარხანას ემსგავსება, სადაც ნიჭიერი ხელები ამზადებენ სხვადასხვა ნუგბარს ბუნებისგან ბოძებული პროდუქტისგან.

ერთ-ერთი გემრიელი მურაბა, ჯემი, კომპოტი მზადდება მარწყვისგან.

 

მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს. | შენი სუფრა

მარწყვის მურაბა მთელ-მთელი კენკრისგან

იმისათვის, რომ მარწყვი არ დაიშალოს არსებობს გამოსავალი. სიროფი გამოდის სქელი. თუ მოხარშვის დროს თხელი მოგეჩვენათ, გამოსავალი არსებობს, შაქრის დამატებით მიიღებთ საუკეთესო სიროფს.

გასწავლით, როგორ იხარშება მარწყვი და ბანანი ერთად. ბანანი უნდა იყოს მწიფე. კენკრა არ იშლება, ხოლო სიროფს ხელოვნურად გასქელება არ სჭირდება.

 

მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს. | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

1 კგ ახალი მარწყვი

350 გ მწიფე ბანანი

500 გ შაქარი

 

მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს. | შენი სუფრა

მომზადება

გადაარჩიეთ მარწყვი, გარეცხეთ გამდინარე წყალში, საწურზე დაწურეთ. ჩაყარეთ თასში და მოაყარეთ შაქარი. მაარწყვი შეარჩიეთ საშუალო ზომის. დატოვეთ შაქარმოყრილი 3-4 საათი, რომ წვენი გამოსცეს.

 

მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს. | შენი სუფრა

დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, მაგრამ არ უნდა წამოდუღდეს.

მოხადეთ ქაფი, ფრთხილად ამოურიეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.

ბოლომდე გააციეთ და ისევ დადგით ცეცხლზე.

 

მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს. | შენი სუფრა

ბანანი წვრილად დაჭერით ან ჩანგლით დაჭყლიტეთ და აურიეთ მურაბაში.

 

მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს. | შენი სუფრა

მოხარშეთმარწყვი-ბანანის მურაბა დაბალ ცეცხლზე ადუღებიდან 15 წუთის განმავლობაში.

არ დაგავიწყდეთ ქაფის მოხდა.

ცხელ-ცხელი მურაბა ჩაასხით სტერილურ მშრალ ქილებში და მოხუფეთ. გადმოატრიალეთ ქილები, შეფუთეთ თბილად და დატოვეთ გაციებამდე.

 

მარწყვის მურაბა ჩემს მეგობარს ყოველთვის განსხვავებული გამოსდის. წელს ექსპერიმენტს ჩავატარებ, მეც დავუმატებ მეორე ხილს, რომ მურაბა სქელი გამოვიდეს და არც დაიშალოს. | შენი სუფრა

მურაბა შეინახეთ ცივ ადგილას.

READ  რძეში მომზადებული ქათმის ფილე  – ყველაზე სწრაფი მეთოდი

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ