მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით

0
81
#post_seo_title

ჩიზქეიქი შეიძლება ეწოდოს ერთ-ერთ პოპულარულ დესერტს, მას თითქმის ნებისმიერ კაფეში ნახავთ. მისი მომზადების მრავალი ვარიანტი არსებობს. დღეს ჩვენ გვინდა წარმოგიდგინოთ ერთი მათგანი.

ჩიზქეიკი შედედებული რძით

ის არაჩვეულებრივია იმით, რომ შედგება შევსების 4 ფენისაგან, რომლებიც სრულყოფილ ჰარმონიაშია და ავსებენ ერთმანეთს. ასეთი დესერტის ტექსტურა რბილი და ნაღებისებური ხდება, ჭრილში ფენიანი გარეგნობა დამაინტრიგებელია და გიბიძგებთ შედედებული რძის ჩიზქეიქის მოსინჯვისკენ, თუნდაც  არ მოგწონდეთ ტკბილეული.

ინგრედიენტები

პეჩენია 200 გ

კარაქი 200 გრ

წყალი 2 ს.კ.

ხაჭო 1 კგ

კვერცხი 5 ცალი

შაქარი 160 გ

ვანილის პუდინგი 40 გ

ყაყაჩოს თესლი 200 გ

ხორბლის ფქვილი 1 ს.კ.

შედედებული რძე 400 გ

შავი შოკოლადი 100 გრ

რძე 80 გრ

არაჟანი 100 გრ

ჟელატინი 1 ჩ.კ.

მომზადება

დაფქვით პეჩენია, დაუმატეთ წყალი და 100 გრამი დარბილებული კარაქი, კარგად აურიეთ.

 

მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით | შენი სუფრა

საცხობ ფორმაზე გაშალეთ პერგამენტი, დაყარეთ ზედ მომზადებული პეჩენიის მასა, გაშალეთ თანაბრად და დატკეპნეთ.

მოათავსეთ ფორმა მაცივარში.

 

მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით | შენი სუფრა

გულსართის მოსამზადებლად, კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე. 900გრამი ხაჭო ხორცსაკეპში გაატარეთ. აურიეთ ხაჭო და გოგლი-მოგლი და დაუმატეთ დარჩენილი კარაქი. მიქსერით ათქვიფეთ კარგად.

გაყავით 4 თანაბარ ნაწილად.

 

მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით | შენი სუფრა

ერთ ნაწილში დაამატეთ ყაყაჩო  ფქვილში არეული, მეორეში – 200 მლ შედედებული რძე, მესამეში – შოკოლადი რძეში გამდნარი, ხოლო მეოთხეში – დარჩენილი ხაჭო. კარგად აურიეთ თითოეული ნაწილი.

 

მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით | შენი სუფრა

მაცივრიდან გამოიღეთ ფორმა და ზედ მონაცვლეობით დადეთ 2-3 ს.კ. თითოეული გულსართი.

 

მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით | შენი სუფრა

გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- ზე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში ნამცხვარი, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 140 ° C- ზე და გამოაცხვეთ კიდევ 50 წუთის განმავლობაში. მზა ჩიზქეიქი გააციეთ გახსნილ  ღუმელში.

 

მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით | შენი სუფრა

მოამზადეთ მინანქარი: დაასხით ჟელატინს წყალი და 15 წუთი დატოვეთ. არაჟანი და დარჩენილი შედ. რძე აურიეთ. მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ჟელატინი. კარგად აურიეთ და გააციეთ.

READ  დღესასწაულისთვის ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი და გემრიელი დესერტი – გერმანული “ვაშლის ღვეზელი”.

მოასხით ჩიზქეიქს ზემოდან და 6 საათის განმავლობაში შედგით მაცივარში.

 

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ